Parfumurile își structurează notele într-o schemă piramidală, astfel că un parfum este alcătuit din note de vârf, mijloc și bază. Primele pe care le percepi, dar și cele care se evaporă cel mai ușor, sunt cele de vârf, însă ele nu indică adevărata „personalitate” a parfumului, aceasta fiind revelată pe parcurs de notele de bază.
Nu toate miresmele au aceeași persistență. Alege arome mai puternice. În timp ce notele citrice tind să se evaporeze mult mai repede, cele condimentate și lemnoase durează mai mult. Așadar, dacă sunt pe gustul tău, orientează-te către acestea.
Pentru un succes garantat, aplică parfumul în zonele corpului care au o temperatură crescută, precum și cele mai puțin expuse: în zona plexului și a pieptului, precum și în spatele genunchilor și urechilor. Acolo venele sunt mai aproape de suprafața pielii, prin urmare și temperatura e mai ridicată, iar parfumul reacționează la căldură, intensificându-și aromele.
Niciodată nu-ți freca încheieturile, sau zonele proaspăt parfumate, deoarece vei distruge notele de vârf; lasă parfumul să se „așeze” pe piele și să emare rând pe rând fiecare „strat” de miresme.
Păstrează-ți mereu pielea hidratată. Un parfum nu va adera niciodată bine pe o piele uscată. Totul ține de chimie și de felul în care acesta reacționează cu corpul tău, iar pielea uscată tinde să absoarbă parfumul, făcându-l să dispară repede.
Aplică-l imediat după duș, când încă nu ai pielea complet uscată. Porii sunt deschiși, iar umezeala ajută la o mai bună fixare a aromelor. Plus că acesta se usucă mult mai bine și elimini riscul de a-ți păta bluza preferată, sau bijuteriile.
Nu în ultimul rând, aplică din nou parfumul pe parcursul zilei, pentru a-l reîmprospăta, însă nu exagera! Indiferent cât este de valoros, poate deveni deranjant dacă este prea puternic.