Abstinenta determina aparitia dezechilibrelor hormonale
Daca, din anumite motive, ai decis sa nu mai ai o viata sexuala activa, trebuie sa fii foarte atenta la schimbarile care pot aparea si care iti pot afecta starea. Cele mai frecvente probleme cu care ai putea sa te confrunti sunt tulburarile menstruale, care presupun dereglarea ciclului menstrual si sangerarile abundente. Durerea de sani poate fi si ea un efect negativ al abstinentei. De asemenea, si ovarele tale pot fi afectate de lipsa sexului, astfel incat, esti predispusa la aparitia chisturilor.
Fara sex, menopauza isi face aparitia mai repede
Un efect negativ, determinat de abstinenta sexuala, este instalarea timpurie a menopauzei. Prezenta menopauzei, in viata unei femei, favorizeaza, de regula, aparitia unor diverse probleme, neplacute, cum ar fi: afectiuni ale glandei tiroide, care pot duce la variatii semnificative ale greutatii corporale; tulburari de somn; dureri de cap; cresterea riscului de infectii vaginale si de tract urinar;
Lipsa sexului determina tulburari comportamentale
Sexul reprezinta o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercusiuni, in ceea ce priveste comportamentul. Consecintele abstinentei pot fi: aparitia dificultatilor de concentrare la activitatile pe care le desfasuram zilnic; scaderea stimei de sine, astfel incat, putem ajunge sa ne subestimam si sa fim dezgustati de propria persoana; cresterea nivelului de stres, care duce la aparitia atacurilor de panica. Aceste schimbari comportamentale afecteaza foarte tare psihicul uman.
Inactivitatea sexuala creste sansele aparitiei cancerului de prostata
Precum femeile, si barbatii se pot confrunta cu diverse probleme, care le afecteaza sanatatea. Unui barbat care este inactiv sexual, pentru o perioada mai lunga de timp, ii poate fi afectata functia testiculara. Lipsa sexului poate duce la reducerea numarului de spermatozoizi si la aparitia cancerului de prostata, o boala extrem de neplacuta, care presupune: dificultati in ceea ce priveste urinarea; senzatie de greata; pierderea apetitului; varsaturi; aparitia durerii profunde sau senzatiei de amorteala la nivelul pelvisului, regiunii lombare, coastelor sau partii superioare a coapselor; stare generala de oboseala.