Contrar părerii unora, consumul de carne de porc nu este deloc contraindicat. Din punct de vedere nutritiv, carnea de porc este o sursă de proteine de calitate, vitamine din grupul B, minerale, ca fierul, şi grăsime.
Iată ce spune nutriţionistul Mihaela Bilic: „Porcul este considerat o carne grasă, dar grăsimea porcului se găseşte mai ales la periferie, sub piele, deci este uşor de degresat înainte sau după gătit. Şi dacă tot vorbim de gătit, secretul pentru a obţine o friptură fragedă este să punem la marinat carnea într-un amestec de apă şi sare (2 linguri de sare la 1 litru apă) cu 60-90 de minute înainte de a o pregăti”!
Ingrediente pentru trei porţii
400 g pulpă de porc
1 vănătă
1 morcov
2 cepe
1 roșie
1 dovlecel
pătrunjel
sare
piper
40 ml ulei
Cum să faci tocăniță cu carne de porc
Tai carnea de porc cubulețe și o rumenești în ulei pe ambele părți, apoi o scoți și pui în loc cepele tocate. Le ții până devin sticloase, apoi pui carnea înapoi, condimentezi cu sare, după gust și torni apă cât să o acoperi și o lași să fiarbă la foc mic.
Când furculița începe să intre în ea, adaugi vânăta tocată și morcovul feliat. Acoperi și lași la fiert până se pătrund ingredientele. Mai completezi cu apă dacă mai este nevoie.
Pui dovlecelul tocat și roșia, condimentezi cu piper, după gust și mai lași la fiert alte 10 minute. Servești tocănița presărată cu pătrunjel tocat.