Peste 10.000 de preparate și băuturi din întreaga lume sunt prezentate pe site-ul TasteAtlas, ce se prezintă ca fiind o „enciclopedie a aromelor”. În acest top sunt prezente și mai multe mâncăruri românești, relatează Ziare.com.
Primul loc în top este ocupat de Tonkotsu ramen (Japonia), cel de-al doilea, de Zurek (Polonia), iar cel de-al treilea, de Mercimek çorbası (Turcia).
În clasament, au fost integrate și șase supe românești, iar ciorba rădăuțeană este de departe printre cele mai apreciate. Cu un punctaj de 4,6 din 5, delicioasa rădăuțeană a plasat România pe locul 12. Vestea bună este că rădățeana nu este singurul preparat românesc din acest top.
Aflăm astfel că mujdeiul ocupă primul loc în clasamentul celor mai bune preparate din România
Topul este completat de plăcinta aromână, bulz, ciorba rădăuțeană, sarmale, plăcintă, zacuscă, papanași, mici și covrigi.
”Ciorba rădăuțeană este o supă tradițională românească. Este făcută dintr-o combinație de pui, ceapă, ardei roșu dulce, țelină, morcovi, suc de lămâie, usturoi, pătrunjel și smântână. Ingredientele se fierb la foc mediu până când carnea și legumele devin fragede. Supa este destul de acră datorită adaosului de suc de lămâie. În România, Ciorba Rădăuțeană este apreciată în special pentru că este un remediu pentru mahmureală și are proprietăți de vindecare – este adesea folosită ca remediu pentru simptomele răcelii comune”, au fost concluziile celor care au făcut topul.
Ciorba rădăuțeană a fost inventată de o femeie din Botoșani, pe vremea când lucra la un restaurant din județul Suceava. În prezent, aceasta are vârsta de 76 de ani.