Tratamentul cu pelin ucide întreaga infecție purulentă în organism, vindecă insomnia, bolile nervoase, restabilește metabolismul, ducând la dispariția obezității și a excesului de greutate, scrie tainelenaturii.ro.
Terapia cu pelin ameliorează aproape toate bolile inflamatorii, în special în cazul leziunilor tractului digestiv și ale tractului genital. Este luată cu boli ginecologice, prostatită, uretrită, boli ale pielii, stomac, intestin, ficat, pancreas, rinichi și, în multe alte cazuri.
Rețete de utilizare a pelinului
• Cu gastrită cu aciditate scăzută. Turnați 2 căni de apă clocotită peste 1 linguriță de plantă de pelin. Insista 20 min. Încordare. Luați de 3 ori pe zi o jumătate de cană cu jumătate de oră înainte de mese.
• Cu hemoragie la nivelul ochiului. Legați în cârpă de bumbac sau 2 straturi de tifon 1 linguriță de pelin. Scufundați în apă clocotită. Se lasă să se răcească ușor și se aplică pe ochiul dureros. Efectuați procedurile de 2-3 ori pe zi.
• Bea „Ambrozia”. Această băutură potolește bine setea. Turnați un pahar cu apă clocotită peste 1 linguriță de plantă de pelin. Insista până se răcește, strecoară. Se dizolvă 25 g de miere naturală în infuzie, se adaugă 25 g suc de merișor și se aduce la 1 litru de apă fiartă rece. Se amestecă bine și se dă la frigider pentru 2 ore.
• Anemie. Umpleți un borcan de litru cu colecția de mai amar, turnați vodcă sau alcool diluat cu apă. Infuzați timp de 3 săptămâni într-un loc întunecat și luați pe stomacul gol 1 picătură la 1 lingură. o lingură de apă. Cursul este de 3 săptămâni.
• Guta si reumatism articular. Se toarnă o găleată cu apă cu 0,5–1 kg de plantă de pelin. Se fierbe 10-15 minute. Insista până se răcește. Turnați infuzia în baie, temperatura apei trebuie să fie de 36-37ºС. Durata băii este de 15-20 de minute.
• Insomnie. Se toarnă un pahar cu apă clocotită 1 lingură. o lingură de iarbă de pelin. Se fierbe 5 minute la foc mic. Se lasa 1 ora. Încordare. Înmuiați un prosop în infuzie, stoarceți-l și înfășurați-l în jurul capului înainte de a merge la culcare.
• Diaree. Se toarnă o jumătate de litru de apă clocotită peste 1 lingură. o lingură de ierburi. Insista 10 min. Se beau 200 g imediat iar restul cand se raceste. O reteta foarte eficienta.
• Dureri de stomac. Turnați un pahar cu apă clocotită peste 1 linguriță de plantă de pelin tocată. Insista 20 de minute. Se strecoară și se bea de 3 ori pe zi cu 1,5 ore înainte de mese.
• Vânătăi și tumori. Acoperiți petele dureroase cu o cârpă înmuiată într-o infuzie de pelin.
• Tuberculoză pulmonară. Se toarnă un pahar de vin alb 1 lingură. o lingură de rădăcină de pelin. Insistați într-un loc întunecat în timpul zilei. Încordare. Luați o jumătate de pahar în timpul zilei pe stomacul gol.
•Impotenta. Măcinați semințele de pelin (Cernobîl) în pulbere. Se ia de 2-3 ori pe zi, 1 lingurita.
• Epilepsie și isterie. Se toarnă un pahar cu apă rece cu 0,5 lingurițe de rădăcini de pelin pudră. Încordare. Luați porții mici pe parcursul zilei.
• Unguent din pelin. Se toarnă o jumătate de litru de untură topită peste 100 g de pelin proaspăt tocat. Se pune într-o baie de apă și se fierbe timp de 2 ore sub capac. Se strecoară fierbinte și se toarnă într-un borcan. Răcire. Păstrați unguentul rezultat la frigider. Frecați punctele dureroase.
•Decoct impotriva alcoolismului dupa urmatoarea reteta: 4 g pelin, 16 g cimbru, 500 ml apa. Bulionul este fiert timp de 10 minute, apoi materia primă este stoarsă, volumul este ajustat la jumătate de litru. Se folosește un decoct de ⅓ cană de trei ori pe zi. Curs – 1 luna.
• Pulberea de pelin poate fi folosită în scopuri de curățare. Schema este următoarea: trei zile, 5 g la 2 ore, apoi 1 zi, 5 g la 4 ore, apoi 4 zile, 5 g la 6 ore. Pulberea se spală cu apă.
• Infuzia pentru clătirea părului cu seboree uleioasă se prepară astfel: 100 g materii prime la 2,5 litri apă clocotită. Infuzia petrece o jumătate de oră. Pentru o baie de intinerire se prepara urmatoarea infuzie: 250 g materii prime la 2,5 litri apa clocotita. După o jumătate de oră de perfuzie, se filtrează direct în baie.
ATENȚIE!
Datorita efectului puternic de stimulare asupra glandelor secretoare ale tractului gastrointestinal, pelinul este contraindicat in gastrita hiperacida, ulcer gastric cu hipersecretie acida, colelitiaza. Iarba de pelin nu este acceptată pentru alergii la aster.
Cursurile lungi de terapie pot duce la halucinații și tulburări ale activității nervoase superioare. De aceea, în bolile sistemului nervos, pelinul are simultan proprietăți medicinale și contraindicații.