Lăcrămioara, cunoscută și sub numele de mugur de mărgăritar sau clopoțel, este considerată un dar divin, o expresie a gingășiei și fragilității, dar și a rezistenței și tăriei. De-a lungul istoriei, această floare a fost adesea asociată cu ideea de dragoste sinceră, fiind considerată un simbol al iubirii pentru cei apropiați, precum mamă, iubită sau prieteni, relatează Click.ro.
Planta care plânge primăvara. Beneficiile "lacrimilor" ei pentru sănătate: te scapă de 100 de boli
Dar lăcrămioara este mult mai mult decât o simplă floare decorativă. Ea poartă în petalele sale o promisiune de speranță și de înfruntare a dificultăților. Fiind un simbol al rezistenței, lăcrămioara este adesea oferită ca un gest de susținere morală celor care se confruntă cu situații dificile sau greutăți în viață.
Rețelele sociale, invadate de fotografii cu magnolii. Legendelei si simbolurile acestei flori spectaculoase - GALERIE FOTO
În mitologia greacă, lăcrămioara este asociată cu zeul Mercur, mesagerul zeilor și stăpânul comunicării. Acest lucru îi conferă o semnificație suplimentară, sugerând că această floare este un simbol al cuvintelor și al comunicării. Astfel, lăcrămioara aduce noroc dascălilor, scriitorilor și tuturor celor care își dedică viața comunicării și exprimării prin cuvinte.