În anul 1873, Borsec a fost onorată cu medalia de aur la Târgul Internațional de la Viena, iar trei ani mai târziu a câștigat medalia de argint la Berlin. În 1878, la Târgul Internațional din Paris, stațiunea a fost distinsă cu diploma de onoare, recunoaștere a calității extraordinare a apelor sale minerale, conform informațiilor furnizate de BizBrașov.ro.
Care este istoria „Perlei Carpaților”
Povestea acestei stațiuni începe în anul 1803, când austriacul Valentin Gunther, suferind de o boală considerată incurabilă, s-a vindecat folosind apele termale de la Borsec. Fascinat de puterea de vindecare a acestor ape, Gunther a început să le comercializeze, iar în 1806 a fost construită o fabrică de sticlă dedicată îmbutelierii apei minerale. Astfel, Borsec a devenit rapid o stațiune balneară de lux, cunoscută în întreaga Europă, atrăgând vizitatori care veneau pentru tratamente și relaxare.
În perioada comunistă, stațiunea a continuat să se dezvolte, atingând apogeul în anii 1970, când număra peste 100 de unități de cazare și atrăgea turiști din toată țara și din străinătate. Însă, odată cu schimbările politice și economice din anii \"90, Borsec a început să decadă rapid. Stațiunea a fost exclusă treptat din circuitul turistic național, iar baza de tratament și clădirile balneare s-au degradat sever, ducând la închiderea completă a facilităților de recuperare.
Deși în ultimii ani au existat încercări modeste de a revitaliza turismul din Borsec, aceste eforturi nu au avut un impact semnificativ. Stațiunea, cândva un simbol al luxului și al vindecării prin puterea naturii, așteaptă o renaștere care să o readucă în atenția turiștilor, rămânând însă un monument al trecutului glorios al României.