Aerul din interior e de până la cinci ori mai poluat decât în exterior. Atenție, însă, la mituri: fumul de țigară nu e singura sursă de poluare interioară și nici nu respirăm aer mai curat dacă doar aerisim încăperile.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată că 93% din copiii din lume respiră aer toxic și 600.000 dintre cei sub 15 ani mor anual din cauza poluării, care favorizează infecții respiratorii acute.
De altfel, la nivel mondial, peste 80% din persoanele care trăiesc în zonele urbane în care se monitorizează poluarea aerului sunt expuse la un grad de poluare care depășește limitele orientative ale OMS.
Colegiul American de Cardiologie confirmă impactul negativ al poluării asupra sănătății inimii și influențează accidentul vascular cerebral, diabetul și chiar și boala Alzheimer.
Directorul executiv al Ecopolis, organizație neguvernamentală de mediu, a declarat recent că România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la rata mortalității asociate cu poluarea – anual, 27.000 de români mor din cauza acestor boli, conform celor mai recente statistici europene.
Aerul din interior e de până la cinci ori mai poluat decât în exterior, arată o analiză Saint-Globain.
Există multiple soluții prin care putem curăța, dezinfecta și seta parametri optimi pentru aerul de acasă, din birouri, restaurante, spații de joacă – mai ales în condițiile în care pandemia de coronavirus ne-a ținut mai mult între patru pereți și am devenit mult mai preocupați de sănătatea individuală.