Oțetul de mere este un tip de oțet care se obține printr-un proces de fermentație care transformă merele zdrobite în acid acetic folosind drojdie și zahăr. Oțetul nefiltrat conține o bază cu probiotice, care reprezintă beneficii pentru sănătatea noastră. Prin urmare, experții recomandă să-l bei în fiecare dimineață, potrivit Click!.
Beneficiile consumului de oțet de mere în fiecare dimineață
Potrivit specialistilor, oțetul de mere este ideal pentru sănătatea intestinală datorită puterii lor probiotice. De asemenea, ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, promovează digestia și controlul greutății, reduc colesterolul, întăresc sistemul imunitar și chiar îmbunătățesc aspectul acneei și al cicatricilor.
Ce ne sfătuiesc experții
În plus, un studiu realizat în 2021 a relevat că o dietă bogată în alimente fermentate, printre care se remarcă oțetul de mere, avea o diversitate microbiană mai mare, mai puține inflamații și un răspuns imunitar mai bun. În acest cadru, experții sfătuiesc să consumați șase porții de alimente fermentate pe zi, iar dimineața, de îndată ce luăm micul dejun, preferatul este oțetul.
Acest lucru evită „gustările” periculoase între mese
Cei care au cunoscut deja efectele oțetului de mere asigură că, bându-l în fiecare dimineață, taie senzația de foame. Acest lucru evită „gustările” periculoase între mese, unde există întotdeauna gustări bogate în grăsimi saturate și carbohidrați în exces. De asemenea, vă asigură că evitați balonarea enervantă, deoarece sistemul digestiv procesează totul corect.
Cât despre cum să consumi oțet de mere pentru a obține beneficiile și a te bucura de o sănătate bună, specialiștii recomandă să-l amesteci cu apă: 2 linguri de oțet cu 30 ml apă. Acest lucru ar trebui făcut numai în primele ore ale zilei.
Dacă decideți să consumați oțet dimineața pe stomacul gol, este important să o faceți cu moderare și să vă monitorizați corpul pentru a vedea cum reacționează la acest obicei. Dacă aveți preocupări legate de sănătate sau dacă aveți afecțiuni medicale, este întotdeauna indicat să discutați cu un medic sau un specialist în nutriție înainte de a introduce o schimbare semnificativă în dieta voastră.