Nu este nevoie să puneți bani sau alte obiecte precum ac, ata, pieptene, în buzunarele mortului, cum nu este bine nici să-i lăsați verigheta pe deget sau ceasul la mână. Toate acestea sunt obiceiuri precreștine sau împrumutate din alte religii. Banii si lucrurile de valoare le puteți da de pomană.
Nu este potrivit si nici ingaduit ca pe icoana ori pe trupul mortului sa se aseze bani de catre rude si cunoscuti. Cei care doresc să sprijine bănește familia îndoliata pot sa o faca punând banii pe o tava care se poate aseza langa sicriu ori in alta parte a casei, potrivit Funerarii Bucuresti.
Nu este obligatoriu ca inmormantarea sa aiba loc in a treia zi de la deces, ci se poate si mai devreme.
Nu pregătiți tămâia în obiecte improvizate (căni, farfurii, cutii de conserve etc.), ceea ce nu numai ca este inestetic si nepractic, dar constituie si o lipsa de respect pentru cel decedat. Pentru a se evita astfel de situatii, este indicat sa se cumpere de la biserica ori de la magazinele specializate o catuie (obiect destinat pregatirii tamaiei si tamaierii) sau sa se confectioneze un astfel de obiect, cu deosebita grija, de un meserias priceput.
Nu este potrivit să aprindem tămâia cu spirt, hârtie, capete de lumânare ori alte materiale inflamabile.
În timpul slujbei membrii familiei trebuie să-si impuna o atitudine cât mai reținută. Bocetul este de fapt o manifestare a egoismului, pentru ca noi nu plangem atat de mult pe cel mort cat ne plangem pe noi care am ramas fara el.