"E vremea roșiilor cu brânză. Ce poate fi mai savuros, delicios și de sezon decât roșiile cu brânză...fără pâine, o sa spuneti, ca sa nu ne îngrașăm:( Problema e ca nu painea îngrasa (sau nu la fel de tare) precum brânza. Si cand spun brânza ma refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș si telemea proaspata, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată", a explicat dr. Mihaela Bilic.
"Deși conține la fel de multe proteine ca si carnea si peștele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multa grasime. In plus o felie de brânza de 100g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat. Apropo de gramaj, porția corecta de brânză e de 70g, adica acele pachete ridicol de mici de la supermarket conțin 3 porții!! Unde sunt vremurile in care cumpărai brânza cu calupul? Acum asist la o adevarată conspirație a producătorilor, parcă si-au propus cu toții sa ne învețe ce înseamna porția corectă! O felie mare cât palma si groasă de un deget are DOAR 200g si e prețios pusă intr-un pachet individual tras in vid. Deja când găsești pachete de jumatate de kilogram se numește desfrâu:)
E spre binele nostru, credeți-mă! E ușor sa mănânci prea multă brânză daca bucata e mare. Așa, cu pachetul mic, esti mai atent. Nu de alta dar brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăț, un condiment, un ingredient al mâncării. Si da, puteti mânca fără grijă roșii cu brânză, cu condiția ca roșiile sa ocupe 80% din farfuria voastră. Cu alte cuvinte puneți câteva cubulețe de brânză peste un castron de roșii. Si atenție la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă", a adăugat medicul nutriționist.