Deși e greu de estimat utilitatea acestei premiere în industrie, dorința de inovare nu trebuie trecută cu vederea. În contextul în care al doilea ecran sensibil la atingere are o rezoluție nativă 4K, poți măcar să ai confortul psihologic că se va vedea foarte bine.
Până acum au mai fost create diverse modele de laptopuri. De exemplu, cele cu ecrane rabatabile la 360 de grade, pe care le puteai transforma cu ușurință în tablete, în mare parte, aspectul și funcționalitatea laptopurilor a rămas neschimbată în ultimul deceniu.
Până de curând, au fost mai ales laptopuri care includeau o tastatură în partea de jos și un ecran în partea de sus, ambele integrate într-o construcție similară cu o carte, de aici și denumirea de notebook (carte de notițe).
Ambele ecrane de pe ASUS ZenBook Pro Duo sunt touch și se pretează atât pentru interacțiunea cu degetul sau cu un stylus.
La prima vedere, ASUS va încerca să promoveze acest sistem profesioniștilor care lucrează în editare foto sau video și apreciază accesul rapid la o sumedenie de instrumente. În ceea ce privește configurația hardware, aceasta variază în funcție de buget, cum se întâmplă cu toate laptopurile.
În momentul în care nu ești constrâns de buget, poți opta pentru Intel Core i9-9980HK și până la 32GB RAM. Chipsetul grafic folosit este un NVIDIA GeForce RTX2060 cu 6GB VRAM. Laptopul ar trebui să fie pe piață în cel de-al treilea trimestru al acestui an. Compania speră la vânzări bune pe final de an.