Acesta explică cum instrumentele de curăţare pot deveni surse ce împrăştie germenii şi bacteriile în toată casa. Oricine a curăţat vreodată o suprafaţă plină de praf ştie că acesta are ca efect imediat apariţia strănutului. „Praful este cel mai comun motiv pentru apariţia astmului şi alergiilor“, spune Jennifer Caudle, medic şi profesor la Şcoala de Medicină Osteopatica din Rowan, SUA.
Iată greşelile care ne pot pune sănătatea în pericol atunci când curăţăm casa.
Nu deschideţi ferestrele în timp ce curăţaţi casa
„Păstraţi interiorul casei dvs. bine ventilat în timp ce curăţaţi praful. Deschideţi ferestrele şi uşile. Recomandat este să aerisiţi păturile, covoarele şi alte textile care pot fi scoase la soare. Razele ultraviolete acţionează ca un antibacterian, ajutând la uciderea acarienilor“, spune specialistul.
Folosiţi aceeaşi lavetă pentru suprafeţe diferite
Din păcate, instrumentele de curăţare pot deveni surse de împrăştiere a germenilor şi pot răspândi bacterii. „Vă recomandăm să aveţi un burete pentru curăţarea aragazului şi un altul pentru chiuvetă. O modalitate foarte bună de a face acest lucru este alegerea unor bureţi în diferite culori“, recomandă Caudle.
Plimbaţi murdăria dintr-o parte în alta
„Când curăţaţi suprafeţele în sens circular, pur şi simplu luaţi toată murdăria şi o puneţi în acelaşi loc. Pulverizaţi suprafaţa şi ştergeţi în formă de S, începeţi din colţul din stânga sus şi mătuiţi până la dreapta“, recomandă medicul. Puteţi încerca şerveţelele antibacteriene sau cele speciale pentru lemn în cazul în care curăţaţi mobila.
Nu lăsaţi produsul de curăţare să acţioneze
Un alt mod în care germenii sunt lăsaţi în urmă este graba de a nu permite produsului de curăţare să acţioneze. „Problema este că după aplicarea produsului adesea ştergem imediat. Pentru a vă asigura că îndepărtaţi germenii, pulverizaţi pe suprafeţele murdare şi lăsaţi să acţioneze câteva minute“.