Este un lucru deja cunoscut faptul că mâncatul în condiții de stres, când oamenii sunt predispuşi să să ia tot felul de „gustări” pentru a-şi regăsi confortul emoţional- nu este benefic pentru sănătatea pe termen lung. Adesea, aceste alimente care ne fac să ne simțim bine pe moment au efecte negative asupra sănătăţii, fiind demonstrat că alimentele prăjite, grase, zaharoase și ultraprocesate cresc inflamația în organism, potrivit Fortune.
Ce este inflamația?
Inflamația este răspunsul sistemului nostru imunitar la un stimul, cum ar fi o leziune sau o infecție. În doze mici, inflamaţia este, de fapt, bună deoarece crește fluxul sanguin și trimite celulele răspunzătoare ale sistemului imunitar în zona afectată, punând în acțiune apărarea organismului.
Dar inflamația de grad scăzut care continuă în timp, cum ar fi cea cauzată de stresul constant, nu numai că duce la creşterea riscului de boli cronice, dar creează și mai multă suferință psihologică, înrăutățind în esență sentimentele care ne fac să mâncăm din cauza stresului.
În timp ce multe dintre alimentele procesate și bogate în zahăr la care oamenii tind să apeleze pentru a se simți confortabil se încadrează ferm în tabăra pro-inflamatorie, există şi o serie de alimente care pot reduce inflamația în organism.
Alimentele antiinflamatorii sunt cele bogate în compuși vegetali, cum ar fi polifenolii, precum și în antioxidanți naturali, care ajută la reducerea daunelor oxidative la nivelul țesuturilor. Printre alimentele care fac parte din această categorie se numără fructele, legumele, cerealele integrale, fasolea, peștele, carnea de pasăre, nucile, semințele și uleiul de măsline.
Citește continuarea aici.