Originara din America de Sud, din zona muntilor Anzi, quinoa e considerata de multi un aliment perfect. Unii merg atat de departe incat spun ca adevaratul aur al incasilor era, de fapt, aceasta cereala. Quinoa este bogată în proteine esenţiale pentru dezvoltarea şi regenerarea ţesuturilor. Este o cereală indicată pentru vegetarieni întrucât reprezintă o sursă bogată de mangan, magneziu, fier, cupru şi fosfor. Quinoa este bogată în grăsimi esenţiale, vitamine şi minerale, furnizând aproape de patru ori mai mult calciu decât grâul, plus fier, complexul de vitamine B şi vitamina E. Pentru că este o sursă importantă de magneziu, quinoa ţine departe bolile de inimă, relaxează vasele de sânge, elimină migrenele şi ameţelile. În plus, dacă ar fi să o comparăm cu orezul sau grâul, quinoa este mult mai saţioasă şi este indicată mai ales în curele de slăbire. Luptă foarte bine împotriva obezităţii şi vă ajută să vă menţineţi greutatea sub control. Fiind bogată în calciu, quinoa ajută la dezvoltarea sănătoasă a dinţilor şi a sistemului osos. Şi având în vedere că nu conţine gluten, această cereală poate fi consumată şi de persoanele alergice la grâu.
Mai e ceva: quinoa are foarte multa lizina, un aminoacid esential care incetineste imbatranirea. Lizina are un rol cheie în sintetizarea substanţelor: elastină şi colagen. Elastina este responsabilă de moliciunea pielii şi de rezistenţa ei. Cu cât îmbătrânim, pielea tinde să îşi piardă elastina, dar se poate contracara acest efect cu o dietă potrivită şi cu îngrijirea pielii. Consumul de quinoa este o metodă naturală de a proteja pielea de orice operaţie estetică.
Si daca va faceti griji despre cum sa gatiti quinoa, va garantez ca e foarte simplu. Se lasa 30 de minute in apa, ca sa indepartam orice gust amar, dupa care se fierbe asemeni orezului.