Nutritionistii recomanda consumul laptelui de migdale persoanelor care vor sa slabeasca datorita continutului caloric scazut,un pahar de 250 ml avand numai 40-60 de calorii, prin comparatie cu laptele de vaca care are intre 90 si 120 de calorii.
Laptele de migdale este recomandat persoanelor care vor să slabească, având puţine calorii şi un conţinut de fibre util pentru o digestie sanatoasă. Un pahar de 250 ml are 1g de fibre alimentare. Laptele de migdale reprezintă o sursa bogată de vitamine liposolubile şi nutrienţi.Vitamina A şi vitamina E acţionează ca antioxidanţi, susţinând sitemul imunitar şi protejand celulele oragnismului împotriva deteriorarii.Vitamina A este foarte importantă şi pentru sănătatea ochilor, îmbunatateşte aspectul pielii şi sprijină dezvoltarea naturală şi menţinerea unei stări bune de sănatate.
Pe lângă toate acestea, laptele de migdale este bogat şi în calciu. 250 ml de lapte conţin aproximativ 300 mg din acest mineral, mai exact 30% din doza recomandata zilnic. Calciul joacă un rol esenţial în dezvoltarea şi menţinerea sănătaţii oaselor şi a dinţilor. Având în vedere ca laptele de migdale ofera şi 25% din doza recomandata de vitamina D, cu siguranţă acest aliment va reprezenta un sprijin veritabil pentru sănătatea oaselor. Cei care au intoleranţa la lactoză, sau pur si simplu aleg sa nu le consume, de cele mai multe ori dezvolta o deficienţa de calciu. În anumite studii vitamina D a redus osteoporoza şi chiar Alzheimer-ul. Laptele de migdale nu trebuie sa lipsească din dieta diabeticilor sau a celor care caută un lapte care nu le va creşte glicemia
Datorita conţinutului scăzut de carbohidraţi, laptele de migdale are un indice glicemic scăzut, facându-l uşor de digerat şi disponibil spre a fi folosit ca sursă de energie.