Dieta cu gheață este un regim alimentar hipocaloric, care presupune consumul alimentelor reci sau înghețate (inclusiv gheață) pentru a stimula pierderea în greutate. După cum sugerează numele, preparatele calde, precum și cele cele aflate la temperatura camerei, nu fac parte din regim!
Ideea de bază din spatele acestei diete este că organismul folosește energie pentru a topi gheața și a o aduce la temperatura corpului, ceea ce contribuie la arderea caloriilor suplimentare: „Baia rece sau baia cu gheață scade temperatura corpului din exterior, iar dieta cu gheață scade temperatura corpului din interior‟, spune Lena Bakovic, nutriționist la „Top Nutrition Coaching‟. În plus, consumând gheață, oamenii rămân hidratați, ceea ce ar ajuta la controlul apetitului.
Impactul alimentației la 40 de ani asupra sănătății la 70 de ani: Rezultatele unui studiu
Chiar te slăbește dieta cu gheață?
Este dovedit științific că expunerea corpului la frig poate fi benefică pentru starea generală de sănătate, deoarece reduce nivelul de stres și previne bolile asociate cu îmbătrânirea, scrie „Jurnalul Internațional de Sănătate‟, însă, potrivit nutriționistului Lena Bakovic, nu există dovezi care să susțină teoria potrivit căreia răcirea corpului din interior crește rata metabolică.
Cum să arați tânără chiar și după 50 de ani. Secretul femeilor japoneze
De asemenea, potrivit „Medical News Today‟, eficacitatea acestui plan alimentar poate varia în funcție de mai mulți factori, respectiv: de genetică, calitatea somnului, numărul de calorii consumate zilnic, nivelul de activitate fizică, precum și de intensitatea și durata expunerii la frig:
„Dieta cu gheață poate fi promițătoare, dar nu este bine ca o persoană să se bazeze exclusiv pe acest plan alimentar pentru o pierdere sănătoasă în greutate‟, notează publicația.
Alimentul minune care curăță sângele, recomandat de prof. dr. Vlad Ciurea
În cele din urmă, experții medicali încurajează alte metode pentru pierderea în greutate, cum este alimentația echilibrată, bogată în nutrienți, și totodată hipocalorică, precum și exercițiile fizice regulate.
Sursă text: Click.ro