De ce se lipesc clătitele. Atunci când vrei să te bucuri de câteva clătite alături de familie sau de prieteni, un desert ușor de făcut chiar dacă stai ceva timp în fața aragazului, te confrunți cu problema lipirii clătitelor de tigaie. Iată ce greșeli trebuie să eviți atunci când te faci clătite:
această problemă și încerci să îți dai seama unde ai greșit. Ce să faci de acum înainte ca să nu se lipsească clătitele.
De ce se lipesc clătitele - Nu este respectată rețeta
Unul din motivele pentru care se lipesc clătitele este simplul fapt că rețeta nu este respectată. Atunci când folosești prea multă făină, aluatul este prea gros, iar clătitele se lipesc. De asemenea, și dacă pui prea mult lapte se va întâmpla același lucru.
De ce se lipesc clătitele - Aluatul de clătite trebuie lăsat „să se odihnească”
După ce ai făcut aluatul și te-ai asigurat să ai respectat rețeta, este indicat să îl lași vreme de 30 de minute. Moleculele de făină vor avea timp pentru a se combina cu celelalte ingrediente, potrivit ego.ro.
De ce se lipesc clătitele - Tigaia este de vină
Vasul în care prepari clătitele pe fos este foarte important. O altă cauză pentru lipirea clătitelor este faptul că tigaia este necorespunzătoare. Pentru clătite este indicat ca tigaia să aibă o suprafață caldă uniform, iar compoziția să se întărească în totalitate în același timp.
De ce se lipesc clătitele - Tigaia trebuie unsă
Chiar dacă folosești o tigaie antiaderentă este important să folosești puțin ulei. În timp, tigăile se pot zgâria și atunci clătitele se lipesc. Unge tigaia cu puțin ulei înainte să pui aluatul și o să vezi că nu se mai lipesc clătitele.
De ce se lipesc clătitele - Temperatura optimă de gătit
Și temperatura reprezintă un factor important atunci când facem clătite. Nu trebuie să fie prea mare deoarece clătitele se vor coace prea repede și se vor arde. Iar dacă tigaia nu e încălzită aluatul se va lipi, la fel.
De ce se lipesc clătitele - Secretul chef-ului Florin Dumitrescu
Potrivit lui chef Florin Dumitrescu după ce ați amestecat ingredientele pentru clătite adăugați puțin bere și câteva picături de ulei. În acest mod, clătitele vor ieși pufoase și nu vor risca să se usuce.
Pentru umplutură Florin Dumitrescu propune ca să prăjiți nuci în tigaie, fără ulei. Le lăsați la răcit, apoi amestecați cu mierea. Serviți clătitele îndoite, răsucite, suprapuse sau sub diferite forme, în funcție de preferințe, potrivit ego.ro.