1. Cea mai banală și simplă metodă este să scuturăm bradul. Dacă acele vor cădea în număr mare, este semnul clar că a fost tăiat demult sau n-a fost păstrat în condiții potrivite, la temperaturi cât mai apropiate de cele de afară. Oricum, cu siguranță nu va rezista mult timp în casă.
2. Se întâmplă uneori ca pomul pe care vrem să-l cumpărăm să fie deja tras in plasă. Sigur, primul sfat ar fi să nu cumpărăm astfel, dar dacă totuși nu avem altă opțiune, putem verifica și în acest caz dacă bradul a fost tăiat demult. Uitați-vă cum sunt dispuse acele: dacă nu stau în formă de pieptene, ci sunt orientate în jos sau în dezordine, trebuie să căutați alt brad.
3. O altă metodă este să strângeți în mână o crenguță. Dacă nu mai are fermitate și rămâne mototolită, este un semn că pomul a fost tăiat de mai mult timp.
TEMPERATURA SCĂZUTĂ PRELUNGEȘTE VIAȚA BRADULUI
Pe de altă parte, specialiștii atrag atenția și asupra condițiilor în care păstrăm pomul de iarnă după ce l-am amenajat în casă. O temperatură cât mai scăzută prelungește "viața" acelor și invers. Dacă vreți să aveți un brad cât mai proaspăt și verde în zilele de Crăciun, este bine să-l cumpărați cu cel mult o săptămână înainte. Sau, și mai bine, să folosiți un pom artificial, care vă scutește de multe neplăceri.