1. Incepe cu pasi mici!
Ai alergat vreodata la vreun maraton? Obisnuiesti sa mananci sanatos? Faci exercitii fizice zi de zi? Daca raspunsul tau este “nu” la toate, atunci nu este cazul sa-ti stabilesti teluri mari si sa nu le poti atinge. Incepe cu pasi mici atat in ceea ce priveste alimentatia, cat si exercitiile fizice. Spre exemplu, cumpara in casa paine integrala in loc de alba. Alege branzeturi si mai multe legume si fructa si evita sa pui in cosul de cumparaturi mezeluri. Gateste la cuptor si cu mai putin ulei, fara prajeala. Iesi la plimbare seara, chiar daca este tarziu si nu ai nicio tragere de inima, macar 30 de minute. Incepe cu astfel de pasi mici pentru a-ti intra in forma!
2. Nu tine regim
Majoritatea regimurilor alimentare drastice nu functioneaza pe termen lung, kilogramele pe care le dai jos in scurt timp acumulandu-se imediat la loc. Cand mai si muncesti mult, nu are rost sa-ti suprasoliciti fizicul si psihicul cu o dieta drastica. Trebuie doar sa ai atentie la ce alegeri alimentare mananci. Fa un efort si trezeste-te cu 10 minute mai devreme dimineata pentru a-ti pune la pachet doua felii de paine integrala, cate felii de branza si patru rosii feliate, ca la pranz sa nu dai iama la tonomatul cu sendvisuri de la serviciu sau sa nu fi tentata sa-ti comanzi o pizza. Nu uita sa-ti iei la pachet si gustari, caci s-ar putea ca o singura portie de mancare sa nu fie indeajuns pentru toate orele pe care le stai la munca. Ia-ti la pachet un baton cu ovaz, un iaurt grecesc si un fruct, dar nu le manca pe toate deodata, ci la ore diferite.
3. Controleaza-ti portiile de mancare
Una dintre problemele mancatului la serviciu, mai ales cand o faci la birou, este ca te uiti mancand. Poate ti-ai luat de acasa o caserola cu paste care ar trebui sa-ti ajunga la doua mese, caci ai pus laolalta doua portii. Nu o manca in fata calculatorului caci te vei trezi cu caserola goala cat ai zice “peste”. Atentie unde mananci! Inchide calculatorul daca o faci la birou sau gaseste-ti un loc un sa poti savura masa in liniste, fara a te mai uita la cine stie ce prezentare sau a citi cine stie ce acte. Cand mananci, asigura-te ca nu mai faci altceva. In felul acesta, vei consuma portii mai mici. Totodata, cand iei masa in oras, comanda portiile la mici. La fel si la mesele in familie sau cu prietenii. Puneti putin in farfurie. Un alt mod bun de a reduce portiile este sa ai farfurii mai mici ca dimensiuni, precum si caserole mai mici pentru mancarea pe care ti-o iei la pachet.
Citeşte mai multe pe lyla.ro.