Spală-l o dată la opt zile
Poate sunt neigienic, însă trebuie să știți că nu trebuie să te șamponați de două sau de trei ori pe săptămână. Astfel se vor pierde uleiurile naturale care hrănesc firul de păr și vei avea o podoabă capilară lipsită de strălucire, uscată și cu vârfuri despicate. Dacă opt zile sunt pentru tine un termen imposibil, atunci poți face un compromis și te poți șampona de două ori pe săptămână. Ca să îl menții curat între șamponări, folosește un șampon uscat și ține-l în coc, mai ales dacă nu ieși în oraș. Și numai dacă trebuie să îl speli zilnic, deși nu ai nici un motiv să face acest lucru, poți doar să-l speli cu apă, fără să folosești șamponul.
Aplică ulei de cocos
Cu toatele știm că șamponul are efect de uscare, iar părul trebuie hrănit de la rădăcină până la vârf pentru a fi strălucitor și sănătos. Un ingredient este bun și ieftin pentru părul uscat este uleiul de cocos face minuni pentru o podoabă capilară lipsită de strălucire. Aplică uleiul doar la vârfuri înainte să aplici șamponul. La clătire, produsul cosmetic se va curăța de la rădăcină, iar vârfurile vor rămâne hrănite datorită texturii uleioase a produsului de cocos.
Piaptănă-l când ai aplicat balsamul
Multe femei evită să-și pieptene părul în timp ce îl curăță, preferând să facă asta doar înainte de a-l spăla. Nu este suficient. Dacă îl piepteni în timp ce ai aplicat balsamul, firele se vor alege , un se vor mai încurca și, drept urmare, nu se vor mai rupe. Atenție, însă! Ai grijă să folosești un pieptăn cu dinți rari.
Clătește-l cu apă rece
Oricât de neplăcut ar fi, mai ales iarna, este mult mai sănătos dacă îți clătești părul cu apă rece. Temperatura scăzută a apei ajută la închiderea foliculuilor. Lăsându-l strălucitor și protejându-i culoarea, pe care apa caldă o poate degrada.
Șterge-l cu prosop din microfibră
Orice femeie își înfășoară părul în prosop după baie, însă este bine de știut că textilele din microfibră – asemănătoare cârpelor care se găsesc în comerț pentru șters praful sunt indicate pentru această procedură. Părul nu se mai electrizează, nu se mai despică la vârfuri și absoarbe apa mai repede, grăbind astfel uscarea.
Sursa: unica.ro