Dacă observi un miros neplăcut care persistă în bucătărie, chiar și după ce ai făcut o curățenie temeinică, poate este cazul să arunci un ochi la scurgerea chiuvetei. În principiu, există două motive principale pentru care scurgerea din bucătăria ta poate mirosi urât, iar acestea sunt:
1. Existența unor resturi alimentare ce au rămas blocate pe țeava de scurgere a chiuvetei, care, în timp, fermentează, se descompun și lasă un miros urât.
2. Posibilitatea ca pe scurgere să se formeze mucegai, din cauza spațiului mic și a umezelii ridicate.
Cum poți scăpa rapid de mirosul neplăcut
Bineînțeles, eliminarea mirosului urât al chiuvetei din bucătărie se poate realiza cu ajutorul soluțiilor profesionale de curățenie, însă, există și câteva metode cu produse naturiste, pe care le ai de obicei în gospodărie, care te vor ajuta să scapi de problemă. Acestea sunt:
Apă fierbinte
Apa este sursa vieții, așa că aceasta își găsește utilitatea în aproape toate situațiile cu care ne confruntăm. De asemenea, ea este și una dintre cele mai simple metode de curățare și igienizare a țevii. Apa fierbinte va ajuta la dislocarea și îndepărtarea grăsimii întărite, iar o cantitate generoasă o va curăța pur și simplu. Ce trebuie să faci? Simplu, fierbi apă și o torni ușor, fără să te stropești, în scurgere.
Oțet
Dacă apa fierbinte nu te-a ajutat, poți folosi oțet, soluția de curățare naturală și foarte potrivită în diferite situații din gospodărie. Torni jumătate de cană de oțet în scurgere, aștepți aproximativ jumătate de oră, iar apoi adaugi apă clocotită. Această metodă ar trebui să te scape de problemă.
Oțet și bicarbonat de sodiu
De multe ori, poți desfunda chiuveta cu bicarbonat de sodiu. Totodată, combinat cu oțet, un mix natural, te va ajuta să scapi de mirosul neplăcut. Această combinație nu provoacă alergii, nu este toxică și este indicată mai ales în casele în care există persoane ce suferă de rinite, sunt predispuse la dezvoltarea unor alergii și acolo unde există copii mici ce nu trebuie expuși la produse chimice.
Ce trebuie să faci? Toarnă jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în țeava de scurgere a chiuvetei, după care toarnă o cană de oțet peste. Se va forma o spumă. După ce ai lăsat soluția să acționeze câteva ore, poate chiar și peste noapte, timp în care trebuie să te asiguri că nu va fi folosită chiuveta, torni apă clocotită pentru a clăti scurgerea și a ajuta la dislocarea resturilor alimentare întărite.
Sursă text: Click.ro