1. Cu ajutorul unui burete
În primul rând, separați tija florală de orhidee, tăind-o cât mai aproape de baza plantei, apoi introduceți un capăt de-al ei într-un burete. Veți avea nevoie de un recipient (vază) lung și îngust, de mărimea tulpinii de flori tăiate. Așezați buretele pe baza acesteia și stropiți-l cu puțină apă. Lăsați-l în această poziție timp de cel puțin 10 zile. Apoi, verificați dacă tulpinile de flori au prins rădăcini.
2. Cu ajutorul unui cartof
Orhideele pot fi înmulțite și prin frunze. Puteți încerca să le înrădăcinați într-un cartof, făcând incizii în interiorul acestuia. Cartofii conțin amidon și suficientă umiditate pentru a hrăni și stimula înrădăcinarea. Acoperiți cartofii pe toate părțile cu mușchi de sphagnum înmuiat în apă. Pentru ca frunzele să se înrădăcineze, va fi nevoie de ceva timp (10-14 zile). Rămâne să așteptați.
3. Cu ajutorul cerii
O altă metodă neobișnuită de înrădăcinare a unei tije florale de orhidee este cea cu ceară. Sigilați tăietura cu ceară de lumânare și puneți-o într-o vază mare cu mușchi de sphagnum umed la baza acesteia (se pulverizează cu apă). Acoperiți-o cu o folie alimentară și lasăți-o timp de cel puțin 10 zile. Aerisiți recipientul periodic și umeziți mușchiul, în caz de necesitate.
4. Cu ajutorul unei banane
În cazul dat, argumentul este similar: banana posedă o valoare nutritivă ridicată și suficientă umiditate pentru a înrădăcina o tijă florală. Tăiați bananele în jumătăți și introduceți tija, înconjurând-o cu mușchi umed de sphagnum. Peste 14-20 de zile (poate dura mai mult), transplantați tulpina înrădăcinată într-un ghiveci cu substrat pentru orhidee.