Aluatul trebuie ținut peste noapte
Ar trebui să păstrezi întotdeauna aluatul pentru dospit peste noapte, deoarece acest lucru ajută aluatul să devină pufos și să obțină o textură netedă. Întotdeauna este mai bine ca aluatul să fie pus la fermentare pentru o perioadă mai lungă de timp decât să fie pus la fermentare insuficientă.
Dacă aluatul nu este bine sau insuficient pus la fermentare, este posibil ca gogoșile tale să nu se umfle și să nu aibă moliciunea și textura pe care le dorești.
Frământă aluatul cel puțin o jumătate de oră
Cu cât frămânți aluatul mai mult timp, cu atât vei obține o textură și o pufoșenie mai bună. Ar trebui să se continue să se ruleze și să se frământe aluatul timp de cel puțin o jumătate de oră dacă vrei ca gogoșile să aibă un finisaj și un aspect catifelat.
Este de preferat să le coci în loc să le prăjești
Odată ce ai format gogoșile, fie pline, fie cu gaură în interior, lasă-le pe masă acoperite cu un prosop curat timp de 30 de minute. Vor fi pufoase și delicioase.
Coacerea gogoșilor este întotdeauna o alegere mai bună în comparație cu prăjirea. Prăjirea este întotdeauna o treabă mai grea decât coacerea, deoarece trebuie să fii atent la temperatura de prăjire. Mai mult, cu prăjitul ai șanse ca gogoșile să rămână crude înainte, mai ales dacă ale tale au crescut.
La 350 ml de lapte și două gălbenușuri se folosesc 500 g de făină. Nu te teme dacă aluatul e prea moale, așa trebuie să fie. Dacă totuși le prăjești, ai grijă să fie în baie de ulei și întoarce-le de mai multe ori pe fiecare parte ca să se prăjească uniform și să fie făcute și în interior.
Sursă text: Click.ro