De ce iti este foame
Fie ca ai stomacul gol, fie ca doar iti este pofta de ceva, ai chef sa mananci. Riscul este ca atunci cand stomacul nu este gol si mai mananci ceva, sa se mareasca. Daca stomacul este gol, el va transmite un mesaj creierului, care va crea senzatia de foame.
Ca sa verifici daca ti-e foame pentru ca ar trebui sa mananci, bea apa. Daca dupa ce bei apa stomacul inca mai face zgomote, inseamna ca nu ai mancat coresct la ultima masa si ai nevoie de energie.
Alimentele care umplu stomacul
Ca sa fii satula la sfarsitul mesei si sa nu ti se mai faca foame la o ora, doua dupa ce ai mancat, trebuie sa consumi alimente care umplu stomacul.
Mananca fructe bogate in pectina, cum ar fi marul, care se umfla in stomac in prezenta apei. Si legumele gatite au acelasi efect. Iar pentru ca la creier sa ajunga semnalele de saturatie, trebuie sa mesteci alimentele.
Daca iti este mult prea foame intre mese, poti lua o gustare. Aceasta nu trebuie sa incarce stomacul. De exemplu, poti alege fructe uscate.
Nu sari peste micul dejun
Micul dejun chiar este cea mai importanta masa a zilei. El va regla celelelte mese. Daca nu iei micul dejun corect risti sa apara un deficit energetic si sa ti se faca foame la ora 11. Dupa aceea iti este foame toata ziua, rontai ceva si nu te vei mai opri din mancat.
Mananca cereale sau paine integrala cu unt si un fruct intreg, nu suc.
Citeşte mai multe aici