Odată cu Paștele vine și masa, asociată în mod tradițional cu carnea de miel. Există o mulțime de preparate pe care gospodinele din România le pregătesc cu ocazia sărbătoririi Învierii Domnului, iar fiecare dintre aceste mâncăruri are nenumărate variațiuni de-a lungul regiunilor țării. De la drob, până la stufat, friptură, iar, cel mai important în cazul de față, obișnuita ciorbă de miel, care ne poate da bătăi de cap în moduri la care nici măcar nu ne așteptăm!
După cum știm cu toții, fiecare rețetă are anumite „trucuri” care rareori, sau chiar niciodată nu apar scrise în cărțile de rețete, sau pe site-urile pe care le consultăm înainte de a începe să gătim. În privința ciorbei de miel, un asemenea „truc” este curățarea constantă a spumei care se adună în timp ce fierbe carnea. Dacă rămâne în mâncare, zeama va avea un aspect tulbure, care cu siguranță vă va afecta apetitul!
Nu uitați să adunați spuma în timp ce fierbe carnea!
Un alt asemenea sfat pe care gospodinele trebuie să îl cunoască este că apa nu trebuie lăsată să clocotească! În timp ce carnea fierbe, dacă focul este atât de puternic încăt apa începe să clocotească, rezultatul cel mai probabil este destrămarea cărnii de pe os, care va deveni, apoi, mult prea moale pentru a fi gustoasă!
În cazul în care adăugați și smântână în ciorba de miel, o greșeală comună pe care o fac gospodinele este că o pun mult prea devreme! Aceasta trebuie pusă în ciorbă numai după ce focul a fost stins, altfel riscăm să ne confruntăm cu o mulțime de cocoloașe!
Sursă text&foto: Click.ro