- Pregătește supa de pui sau de vită după rețeta pe care o știi, iar după ce strecori carnea și legumele, pregătești găluștile exact ca în rețeta de mai jos.
Să nu uiți să citești trucurile care te pot scoate din încurcătură. Găluștile pufoase de griș pentru supă se fac din 3 ingrediente, plus foarte puțină apă rece.
- Cum pregătești găluști de griș pufoase pentru supă
Odată ce ai pregătit compoziția de găluști, nu o poți lăsa mult timp înainte de a forma găluștile. Pentru că, se știe, grișul are nevoie de câteva minute ca să îmbibe cu lichidul din jur, să se umfle (cu ouale).
Când nu știi dacă ai obținut consistența pentru găluști pufoase, află că aceasta e bine să fie suficient de densă încât să nu curgă.
Dacă totuși prima gălușcă adăugată în supă se destramă, atunci mai adaugi în compoziție o linguriță de griș și se omogenizează, apoi se mai lasă compoziția nouă câteva minute (2-3 minute) și reîncerci să le pui deja în supa fierbinte.
***Un truc transmis din generație în generație: Se pune apă în compoziția de găluști, când o pregătești, puțină apă.
- Cele mai pufoase găluști. Ingrediente necesare
3 ouă
300 g griș
un praf de sare
1. Separă ouăle și bate albușurile spumă până ce „se țin de tel”, apoi întoarce gălbenușurile peste albușuri unul câte unul, treptat, peste care pui un praf de sare.
2. Adaugă grișul în ploaie și amestecă cu grijă, pentru a nu face cocoloașe. Când compoziția capătă o consistență suficient de groasă, udă linguriță în supă și ia apoi cu lingurița din compoziție și coboară lingurița în supă, pentru a forma galuștile.
3. Continuă procedeul până când ai format toate găluștile și lasă-le să dea în clocot la foc mare pentru câteva secunde.
*** Un truc: Pentru a obține cele mai pufoase găluști de griș, imediat ce au clocotit, toarnă o cană de apă cât mai rece, răspândită peste toate găluștile, apoi adaugă pătrunjelul și oprește focul.
Poftă bună!