Printre ele există ființe care nu fac nici măcar parte din regnul mamiferelor, sau vertebratelor, însă nu este deloc înțelept să fie ignorate.
Caracatița cu cercuri albastre. Deși nu măsoară decât maximum 15 centimetri, această vietate este una dintre cele mai veninoase. Dacă plănuiți să vizitați una dintre plajele Pacificului de Vest, Oceanului Indian sau Australiei, aveți grijă să nu dați peste ea, vă va strica toată vacanța. Veninul ei cauzează stop respirator la oameni și există cel puțin trei morți confirmate.
Țânțarii sunt de mult consacrați pentru relele pe care le aduc. Nu atât ei, cât virusurile și bacteriile pe care unele specii le transmit: de la malarie, până la Zika, febră tifoidă, West Nile, febra galbenă etc.
Broasca aurie ortăvitoare. O singură borscuță de trei centimetri e suficientă să ucidă 10 bărbați. Aceasta trăiește în pădurea ecuatorială din Columbia, iar triburile indigene obișnuiau să-și atingă vârfurile săgeților de pielea ei, înainte să plece la război.
Musca tze-tze este o insectă care trăiește în Africa, în special în Congo, iar ciupitura ei transmite „boala somnului”, cauzată de un parazit care infestează creierul gazdei, inducând probleme neurologice iremediabile, dacă nu sunt tratate.
Melcul conic trăiește pe fundul Oceanului Pacific, nu depășește la maturitate 15 centimetri și injectează un venin aproape letal printr-un dinte care seamnă cu un harpon. Nu există antidot, iar oamenii care au avut ghinionul să aibă de a face cu el sunt tratați de medici prin efortul de a fi ținuți treji, până ce veninul își pierde efectul. Cu toate acestea, s-au raportat 30 de victime.
Peștele-piatră trăiește în apele sărate din regiunea Japoniei și stă pe fundul mării, iar cei 13 solzi de pe șira spinării elimină un venin care poate fi fatal, dacă victima care a călcat pe el din greșeală nu e dusă de urgență la spital.