1. Mausoleul lui Lenin, Rusia
Frumoasa si vasta Rusie surprinde prin colectia de obiective turistice interesante si populare cu care isi intampina turistii. Pe langa celebrele muzee sau catedrale impozante, Moscova gazduieste si o atractie controversata, vizitata in special de turistii pasionati de obiective macabre.
Monumentul din granit care poarta amprenta stilului arhitectural sovietic a fost ridicat in Piata Rosie si adaposteste, inca din 1924, trupul imbalsamat al lui Vladimir Ilici Lenin, liderul Marii Revolutii Socialiste din Octombrie 1917 si fondatorul Partidului Bolsevic. Eficienta procesului de imbalsamare este completata de sicriul special care asigura umiditatea si temperatura ideala care impiedica descompunerea corpului. Desi este pazit cu strictete, exista tot mai multe znonuri conform carora aceasta atractie controversata este de fapt un exponat de ceara, si nu trupul lui Lenin.
2. Plastinarium, Germania
Celebra pentru castelele si palatele sale impresionante care impanzesc regiunile pitoresti, Germania include si un obiectiv turistic cel putin ciudat care se incadreaza cu usurinta pe lista atractiilor controversate vanate de turistii cu stomacul tare.
Situat in Guben, muzeul si laboratorul numit Plastinarium reprezinta o experienta inedita pentru vizitatorii care se hotarasc sa ii treaca pragul. Daca te intrebi de ce, atunci trebuie sa stii ca aici vei avea ocazia sa vizitezi un obiectiv unic in lume, unde poti sa afli mai multe despre procesul de plastinare. Procedeul de conservare a fost patentat in 1977 de profesorul Gunther von Hagens si presupune inlocuirea fluidelor din corp cu plastic lichid care ulterior se usuca, intarind si conservand astfel tesutul. Muzeul include 15 corpuri si 150 de parti ale corpului sau organe plastinate. Pentru cei interesati, acest loc le ofera ocazia sa participe la workshop-uri care folosesc specimene umane.
3. Pripiat, Ucraina
Ucraina numara o serie de obiective turistice interesante care merita toata atentia calatorilor care vor sa exploreze frumusetile si comorile acestei tari. Dar, dincolo de aceste locuri pitoresti, unde turistii vin sa se delecteze, exista un oras devenit cunoscut datorita dezastrului care l-a marcat.
Inclus in categoria atractiilor controversate, Pripiat, orasul unde locuiau muncitorii de la Centrala Atomoelectrica de la Cernobil, pastreaza decorurile dezolante care sunt martorii incontestabili ai celei mai mari catastrofe provocate de om. Dezastrul provocat de explozia celui de-al patrulea reactor al centralei, in noaptea de 26 aprilie 1986, ar putea fi egalat de detonarea a 500 de bombe nucleare, de dimensiunea celor folosite de Statele Unite. Catastrofa a dus la evacuarea orasului Pripiat, dar efectele dezastruoase au fost resimtite de toti cei expusi unor doze de radiatii foarte ridicate. Desi reactorul se afla sub un invelis de beton, inca emite radiatii care pot fi periculoase pentru turistii care se aventureaza sa viziteze orasul.
Citeşte mai mult pe divahair.ro.