5. Istmul Eaglehawk Neck, Tasmania
În sudul Tasmaniei există Istmul Eaglehawk Neck, care leagă Peninsula Tasmania de zona continentală ce poartă acelaşi nume. Istmul reprezintă o formaţiune geologică rară, arătând precum un paviment alcătuit din sute de formaţiuni perfect egale, asemănătoare pietrelor folosite la paviment. Eaglehawk Neck este cunoscut şi pentru că aici a fost prima închisoare din lume păzită de câini.
4. Lacul Hillier, Australia
Lacul Hillier nu este singurul lac roz din lume, dar este singurul pentru care încă nu s-a descoperit o explicaţie plauzibilă.
3. Deşertul Alb, Sahara
Deşertul Alb, aflat în apropiere de Farafra, reprezintă o formaţiune geologică unică. Figurine albe uriaşe îşi schimbă constant formele din cauza vântului. Farafra este una dintre cele mai mici şi izolate aşezări umane din Egipt.
2. Valea Morţii, Namibia
Valea Morţii a devenit cea mai înaltă dună de nisip din lume şi o zonă în care se mai găsesc doar urme ale strălucitoarei păduri care exista cândva. Zona a fost denumită Valea Morţii în momentul în care specialiştii şi-au dat seama că au de a face cu un adevărat cimitir de copaci.
1. Ochiul Saharei
Ochiul Saharei a fost descoperit din greşeală de astronauţi care pozau deşertul de pe o navetă spaţială. La început s-a crezut că Ochiul Saharei reprezintă locul unde a căzut un meteorit, mai ales din cauza dimensiunilor enorme, 50 de kilometri în diametru. Alţi specialişti susţin că Ochiul Saharei este rezultatul activităţii unui vulcan. În cele din urmă s-a stabilit că este rezultatul eroziunii, dar încă nu se ştie ce a dat forma circulară. Citeste mai mult...