Fursecuri cu susan, ca în Sicilia - Ingrediente
2-4 linguri semințe de susan
420 grame făină
¼ linguriţă praf de copt
¼ linguriţă sare
250 unt
100 g zahăr
zahăr pudră
*cantitățile sunt pentru două tăvi de fursecuri
**opțional, se mai folosește lapte și se adaugă în compoziție un ou și esență de vanilie
Câteva sfaturi pentru niște fursecuri cu susan perfecte:
Semințele de susan nu trebuie rumenite foarte mult la cuptor, ci doar cât să prindă puţină culoare, altfel pot să devină amărui. Apoi, aluatul se omogenizează rapid, cu mâna cu mixerul și are nevoie de o jumătate de oră sau măcar zece minute de odihnă la frigider. Odată coapte, fursecurile vor rezista câteva săptămâni dacă sunt păstrate într-un recipient închis.
Fursecuri cu susan, ca în Sicilia - 2 moduri de preparare
1. Varianta adaptată după rețeta din Sicilia
Încingi cuptorul și tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Topeşti untul.
Rumeneşti semințele de susan, apoi le amesteci cu făina, praful de copt și sarea. Faci puţin loc în mijlocul acestui amestec şi torni untul topit, amestecând uşor.
Frămânţi aluatul obţinut până moale, dar nu lipicios. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider o jumătate de oră.
Iei câte puţin din aluat şi formezi sfere pe care le aşezi în tavă. Le faci un model cu ajutorul unei furculiţe şi le dai la copt circa 25 de minute.
Procedezi la fel cu aluatul rămas. Laşi fursecurile la răcit înainte de a le pudra cu zahăr.
2. Varianta după rețeta originală din Sicilia
O a doua variantă pentru fursecurile cu susan este după rețeta originală din Sicilia. După ce sunt modelate, înainte de a fi puse în tava de copt, bucățile de aluat se moaie, se udă în puțin lapte (de orice fel) și se tăvălesc ușor, se rulează în semințele de susan, apoi se pun la copt pentru 20 de minute. La final puteți sau nu să le pudrați cu zahăr fin.
Sursa: clickpentrufemei.ro