Specialiştii spun că o persoană va reveni la starea sa normală dacă organismul său poate să metabolizeze mai rapid alcoolul consumat.
Cât timp rămâne alcoolul în organism?
În cele mai multe cazuri, alcoolul rămâne în organism până la 12 ore. Aceasta înseamnă că poate fi detectată printr-un test de sânge în 12 ore de la ultima băutură și chiar două luni mai târziu printr-un test de păr.
Un etilotest poate arăta prezența alcoolului în organism timp de 13 până la 24 de ore, în funcție de cât ai băut în ziua precedentă. Testele de urină pot detecta alcoolul la 12 până la 80 de ore după ultima băutură.
Cel mai sensibil indicator pentru depistarea alcoolismului
Una dintre analizele de sânge care poate depista afectarea ficatului este GGT, cunoscută în termeni medicali ca gama-glutamil transferaza sau glutamil transpeptidaza.
GGT este o enzimă specifică ficatului şi ductelor biliare, fiind cel mai sensibil indicator pentru depistarea alcoolismului sau a hepatitei toxice (poate fi provocată şi de consumul excesiv de medicamente).
La alcoolici nivelul seric al GGT poate ajunge la valori de 50 de ori peste valoarea normală, gradul de creştere depinzând atât de cantitatea de alcool consumată, dar şi de durata consumului. De asemenea, medicii pot cere dozarea acestei enzime şi pentru a monitoriza abstinenţa de la alcool.
Iată câteva recomandări pentru a vă reveni după o petrecere copioasă cu mâncare și alcool, sigur vă vor ajuta!
Zeama de varză și murăturile, tradiționalele remedii contra mahmurelii
Se știe că cel mai popular leac împotriva mahmurelii este zeama de varză. Alături de murături, ciorba acră , toate ne scapă de senzaţia de greaţă. Tot din bătrâni se știe că un remediu ce poate preveni mahmureala este să mâncăm alimente mai grase dacă bem mai mult la o masă festivă. De exemplu, slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pansamentului gastric.
Castravetele și varza murată vor ameliora simptomele mahmurelii, deoarece refac echilibrul apă-sare în organism pentru că au în compoziţie o cantitate mare de vitamine și electroliți – potasiu și magneziu.
Consumaţi mai multe lichide
În dimineața de după petrecere ar trebui să bei cât mai multă apă. Pariați pe apa minerală. Sucul de roșii sau citrice, ceaiul cu lămâie și apa plată plată cu lămâie sunt de asemenea potrivite.
Cocktail de chefir, saramură și ouă
Proteinele, vitaminele, mineralele și bacteriile conținute în produsele din lapte fermentat ajută la mahmureală. Acestea au un efect pozitiv asupra activității tractului gastrointestinal, protejează ficatul și elimină substanțele nocive din organism.
La rândul lor, ouăle fierte sunt utile în mahmureală deoarece conțin cisteină, un aminoacid care ajută la combaterea acetaldehidei toxice (un produs al descompunerii etanolului în organism).
Sursa: doctorulzilei.ro