SF MARIA 2022, 15 august. Adormirea Maicii Domnului. SFÂNTA MARIA MARE. Rugăciunea de mai jos îi este dedicată Maicii SFINTE și se spune că îndeplinește orice dorință
„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.
Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.
În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).
Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”
Se spune rugăciunea Tatăl Nostru, iar apoi: „Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos.
Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin”
SF MARIA 2022, 15 august. Adormirea Maicii Domnului. SFÂNTA MARIA MARE. Ce nu ai voie să faci de ADORMIREA MAICII DOMNULUI:
Spalatul rufelor, chiar si cu masina de spalat, este interzis la orice mare sarbatoare. Nici Adormirea Maicii Domnului nu face exceptie. Se spune ca cine spala haine in timp ce oamenii sunt la biserica va avea parte numai de ghinioane toata viata.
SF MARIA 2022, 15 august. Adormirea Maicii Domnului. SFÂNTA MARIA MARE. Nu ai voie sa te tunzi de SF MARIA 2022. Acest lucru este valabil atat pentru femei cat si pentru barbati. In cazul barbatilor, daca se tund si arunca parul la gunoi, risca sa cheleasca.
Obiceiuri şi tradiţii. Ziua de 15 august este ultima in care mai poti culege plante miraculoase pentru tratarea diferitelor afectiuni.
SF MARIA 2022, 15 august. Adormirea Maicii Domnului. SFÂNTA MARIA MARE. Nu este bine sa stai cu usa inchisa pe parcursul acestei zile. Se spune ca Fecioara Maria poate intra oricand in casele crestinilor pentru a imparti harul sau divin.
Chiar daca nu mai este post, ziua de 15 august trebuie respectata. Masa de Sf. Maria trebuie sa fie cat mai cumpatata.
SF MARIA 2022, 15 august. Adormirea Maicii Domnului. SFÂNTA MARIA MARE. Obiceiuri şi tradiţii. Se spune ca in aceasta zi nu e bine sa te scalzi in rauri de munte, altfel vei fi "lovit" de soarta.
Daca ai de facut un drum important de SF MARIA 2017, ia cu tine cel mai bun prieten. Se spune ca in aceasta zi pot avea descarcari electrice pentru a arata supararea Fecioarei Maria fata de oamenii necredinciosi si neuniti. Plecarea la drum de unul singur arata egoism si independenta. Daca vrei sa fii protejat, desi mergi de unul singur la drum, ia cu tine o cruciulita sau un obiect sfintit si vei fi in afara oricarei primejdii.
SFÂNTA MARIA. Femeile însărcinate nu au voie, în ziua de 14 august, premergătoare sărbătorii Sf. Maria, să facă niciun fel de treabă casnică sau să muncească dacă vor să aibă parte de o naştere uşoară şi un copil sănătos.
SFÂNTA MARIA. O tradiţie populară românească spune că femeile însărcinate nu au voie să muncească cu o zi înainte de 15 august. Se crede că femeile însărcinate care nu respectă această tradiţie vor avea dureri mari la naştere. Cine respectă tradiţia va avea parte de o naştere uşoară şi un copil sănătos.
SFÂNTA MARIA, TRADIŢII ŞI OBICEIURI DE SFÂNTA MARIA. Adormirea Maicii Domnului, considerată una dintre cele mai importante sărbători închinate „celei mai cinstite decât heruvimii şi mai mărite fără de asemănare decât serafimii", este celebrată de creştin-ortodocşi în fiecare an pe 15 august.
SFÂNTA MARIA, TRADIŢII ŞI OBICEIURI DE SFÂNTA MARIA. Pentru acest moment, credincioşii se pregătesc timp de două săptămâni, prin post şi rugăciune. În calendarul Bisericii Ortodoxe există patru sărbători închinate Fecioarei Maria: Naşterea Maicii Domnului, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Bunavestire şi aceasta din urmă, considerată a fi de o covârşitoare însemnătate. Biserica Ortodoxă o cinsteşte cum se cuvine pe Maica Domnului, aceasta fiind pomenită la fiecare slujbă prin rugăciuni, cântări religioase, acatiste sau paraclise.