Cum funcționează și ce se întâmplă cu noi când avem temutul îngheț al creierului? Nu vă faceți griji, nu este o afecțiune gravă.
Cum să recunoști o înghețare a creierului.
Se întâmplă după ce ai consumat rapid ceva rece, cum ar fi înghețată sau apă, și îți atinge cerul gurii. Se poate întâmpla și când tocmai ai inspirat ceva foarte rece. Oamenii o experimentează de obicei când vremea este caldă și consumă ceva foarte rece. Senzația pe care o avem include o durere foarte bruscă și ascuțită în partea din față a capului. Durerea nu durează foarte mult, de obicei este de câteva secunde sau până la un minut sau 2 în unele cazuri.
Cauza înghețului creierului este încă un mister.
Când consumi ceva rece, sau chiar inspiri aer rece, schimbi temperatura din spatele gâtului la joncțiunea arterei carotide interne și a arterei cerebrale anterioare. Și conform neurologului Dwayne Godwin, creierului nu-i place schimbarea, așa că înghețarea creierului este, într-un fel, o măsură preventivă. Deci, atunci când frigul lovește, provoacă dilatarea și contracția acestor artere și aceasta este senzația pe care creierul o interpretează ca durere.
Citește continuare pe tabu.ro