Aspiratorul, acest aparat „minune‟ nu este conceput să îndepărteze orice murdărie. Unele produse îi pot deteriora componentele, în timp ce altele se întind pe jos și îți îngreunează munca.
Iată ce nu ar trebui să aspiri atunci când faci curățenie prin casă:
Cum scapi de praf, fire de păr, pânze de păianjen, resturi de mâncare
Particulele de praf, firele de păr, pânzele de păianjen, firimiturile, precum și resturile de mâncare de pe podele, covoare și mobilă pot fi îndepărtate cu ajutorul aspiratorului.
Este bine să eviți să îndepărtezi anumite produse cu aspiratorul, deoarece acestea se pot întinde pe suprafețe, iar rezultatul nu va fi cel dorit.
De exemplu, machiajul nu se aspiră, deoarece pudra se răspândește rapid și lasă urme de culoare pe suprafață. Cel mai bine este să îndepărtezi machiajul cu o mătură și cu o cârpă umedă pe care ai aplicat puțin detergent.
Ce produse îți pot strica aspiratorul - Nu trebuie să le îndepărtezi cu ajutorul aspiratorului!
Dacă ai vărsat lapte, suc, apă sau alt lichid pe jos, evită să folosești aspiratorul, deoarece în contact cu lichidele, motorul aspiratorului se poate strica sau mucegaiul va crește în interior, ceea ce va genera mirosuri neplăcute. Cel mai bine este să folosești un mop și o cârpă uscată pentru lichide.
Cenușa fierbinte mai poate deteriora aspiratorul, pentru că înfundă filtrele și se lipește și de interiorul aspiratorului. În cele mai negre scenarii, poate provoca chiar și un incendiu. De aceea este bine să eviți aspiratorul în cazul ei, cel mai bun rămâne tot fărașul, apoi cârpă umedă, mop. Există și aspiratoare speciale pentru cenușă.
Și făina, bicarbonatul de sodiu și praful de copt înfundă filtrele aspiratorului și reduc puterea de aspirare a acestuia, așa că aceste produse fine se curăță cu o mătură sau cu o cârpă umedă.
La fel și cu zațul de cafea. Majoritatea oamenilor știu că nu este bine să pună zaț de cafea în țeava chiuvetei, deoarece se poate înfunda, dar un lucru similar se poate întâmpla și dacă zațul va fi aspirat. La fel ca în cazul instalațiilor sanitare, zațul de cafea poate înfunda țevile interioare, filtrele și tuburile aspiratorului.
Evită să aspiri și produsele lipicioase, precum lipici, miere sau sirop de arțar! Ele pot înfunda furtunul, peria, dar și alte piese interne ale aspiratorului. Dacă substanța este perisabilă, aceasta poate forma mucegai în interiorul dispozitivului.
Sursa: clickpentrufemei.ro