Toate gospodinele vor să afle secretul lui pentru cele mai bune preparate de pus pe mesele de sărbătoare, iar celebrul bucătar s-a gândit să împartă cu fanii săi rețeta lui de sarmale.
Sarmalele sunt preferatele românilor când vine vorba să organizeze mese întinse cu mulți invitați. Ele sunt nelipsite de la nunți, botezuri și alte petreceri cu voie bună și dans, dar și de la cinele speciale în familie. Dacă vrei să îți impresionesi musafirii cu cel mai bun meniu, urmează în detaliu această rețetă a lui Cătălin Scărlărescu. Celebrul chef a studiat ani la rând formula ideală pentru a obține cele mai gustoase sarmale, după care toți cei care le gustă să fie înnebuniți.
Ingrediente pentru sarmale a la Cătălin Scărlătescu
- 4 kg de carne tocata de porc
- 500 g orez
- 2 kg ceapa
- 40 g piper
- 45 g sare
- o bucată de afumătură
- bulion
- frunze de varză murată
- cimbru
- foi de dafin
După cum probabil ți-ai dat seama după ce ai aruncat un ochi pe lista de ingrediente, afumătura este ingredientul secret al lui Cătălin Scărlătescu. Fără carnea afumată așezată în oală printre sarmale, ele nu ar avea acel gust special pe care îl dorește toată lumea.
Mod de preparare sarmale a la Cătălin Scărlărescu
- Se toacă ceapa mărunt, apoi se călește până prinde o culoare ușor aurie, după care se lasă la răcit.
- Se amestecă ceapa călită cu carnea tocată, cu orezul spălat în prealabil, cimbru, sare și piper.
- Între timp, se aleg funzele de varză murată, trebuie să fie frumoase și suficient de mari, apoi se împăturește cu grijă compoziția.
- După ce sarmalele sunt gata, se toacă varza murată şi se amestecă cu bulion.
- Următorul pas este asamblarea preparatului în oală. Mai întâi se așază un strat de varză, peste care se adaugă câteva foi de dafin, după care se așază în mijloc o bucată generoasă de afumătură și apoi primul strat de sarmale. Se repetă procedura cu încă un strat de varză şi unul de sarmale până când se umple oala.
- Se adăugă apă şi un pic de ulei, după care se băgă la cuptor.
Timpul de fierbere al acestei cantități de sarmale este de aproximativ 4 ore. Bineînțeles că poți modifica și cantitățile ingredientelor dacă ai nevoie de mai puține sau de mai multe sarmale, dar ai grijă să respecți proporțiile din rețeta inițială pentru că altfel nu vor ieși așa cum trebuie. Acum că ai aflat secretul și modul de preparare, eu pot doar să îți urez spor la gătit și poftă bună!
Sursă text & foto: Divahair.com