Profețiile lui Arsenie Boca i-au atras atenția și fostului dictator comunist Nicolae Ceaușescu. Acesta ar fi spus că dorește să-l cunoască după ce i s-a relatat că părintele ar fi fost surprins la înmormântarea mamei sale, în decembrie 1951, în Arad, în timp ce el era la sute de kilometri distanță, fiind deținut la Canal - Canalul Dunăre-Marea Neagră.
Și nepoata părintelui Arsenie Boca susținea, în urmă cu aproape 10 ani, că părintele ar fi avut o întâlnire cu Nicolae Ceaușescu.
„Prin anii '80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceauşescu, care l-a întrebat: `Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?`. Şi Arsenie i-a spus: `Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi`. Ceauşeştii nu au crezut şi i-a spus maiorului să-l ia şi să nu-l mai vadă. (...) A spus că după Ceauşescu, dar nu imediat, poporul va suferi mult”, a relatat Zoe Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca, într-un interviu AGERPRES.
Despre profeția lui Arsenie Boca privind soarta Ceaușeștilor, mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, spune că părintele nu a pomenit numele lui Ceauşescu dar a afirmat că „nu mai rabdă Dumnezeu mult”, referindu-se la perioada de dinainte de revoluţia din decembrie 1989.
„Este adevărat că părintele a spus că nu mai merge mult, nu mai rabdă Dumnezeu mult, dar nu i-a pomenit niciodată numele lui Ceauşescu, pentru că era foarte atent cu reacţia oamenilor, cu senzaţionalul”, a declarat mitropolitul Ardealului.
„Hai, să-ți spun cum se va descotorosi România de comunism. Toate celelalte țări comuniste vor face pașnic trecerea de putere de la comunism la capitalism – ca și cand dai cămașa de pe tine și iei alta cămașă – numai Romania va face trecerea prin vărsare de sânge si vor muri mulți”, ar mai fi spus Arsenie Boca, potrivit doctorulzilei.ro.
Arsenie Boca s-a născut pe 29 septembrie 1910 în localitatea Vaţa de Sus (Hunedoara). A studiat la Academia Teologică "Andreiana" din Sibiu, pe care a absolvit-o în 1933. În Vinerea Izvorului Tămăduirii, după Paştile anului 1940, a fost tuns în călugărie la Mânăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus, primind numele Arsenie. A fost părinte ieromonah, teolog, artist plastic, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu şi apoi la Mănăstirea Prislop. A intrat în vizorul Serviciului Special de Informații din 1943. Părintele a fost arestat şi torturat de fosta Securitate în anii 1948 şi 1951 pentru presupuse legături cu legionarii, fapte negate de acesta. Închis la Jilava, Bucureşti, Timişoara şi la Oradea, condamnat la muncă silnică la Ocnele Mari şi la Canal, părintele a revenit, la sfârşitul pedepsei, ca stareţ la Mânăstirea Prislop. În anul 1959, regimul comunist a desfiinţat lăcaşul de cult din Hunedoara, l-a transformat în cămin de bătrâni, iar părintele Arsenie Boca a fost alungat din mănăstire. Securitatea i-a interzis de atunci să mai slujească în vreo biserică din România.