Diferenta intre cele doua o face modul de procesare.
Sarea de masa trece printr-o multime de procese de prelucrare menite sa indeparteze impuritatile si isi pierde nutrientii. In schimb, contine cateva chimicale, menite sa ii dea culoarea alba si sa impiedice formarea de bulgari.
”Sarea de masa, are de obicei adaugat iod , un nutrient esential pentru mentinerea tiroidei sanatoase. Insa, adaugarea iodului poate deveni o problema. Daca ai o dieta echilibrata, probabil ca primesti o cantitate suficienta de iod, iar excesul poate duce la ameteala, dureri de cap si dereglari hormonale.
In schimb, contine cateva chimicale, menite sa ii dea culoarea alba si sa impiedice formarea de bulgari.
Sarea de mare, insa este obtinuta prin evaporarea api. O cantitate de apa se pune intr-un vas, iar cand se evapora, ramane pe fund sarea in stare solida. Procesarea nu este foarte complexa, asa ca raman si alte minerale. Exact aceste minerale dau gustul si culoarea, care pot sa difere mult, in functie de apa folosita. De exemplu, sarea de mare poate sa fie rozalie, gri sau neagra, in functie de combinatia de minerale pe care o contine. Bucatarii priceputi spun ca aceste minerale dau si un gust deosebit, care nu numai ca sareaza mancarea, dar ii confera si o aroma speciala.
Fie ca este este extrasa din mina sau obtinuta prin evaporarea apei, cea mai buna optiune in ceea ce prive?te sanatate si gustul este intotdeauna sarea nerafinata.
Asa ca atunci cand sunteti in magazin cititi foarte bine pe cutia de sare. In cazul in care singurul lucru pe care il contine este clorura de sodiu. Dar din moment ce pe eticheta nu sunt intotdeauna trecute toate ingredientele, uita-te la culoare: “Sare nerafinata nu are o culoare alba pura ci tinde sa fie roz sau gri, “, spune expertul Pamela Peeke, nutritionist la Elements Behavioral Health.