Acest fel de mâncare se prepară rapid și necesită trei componente importante: apa sau alt lichid în care fierbem carnea și legumele, menite să ofere un gust și o aromă aparte ciorbei noastre. Există o problemă cu care se confruntă multe gospodine, îndeosebi cele care se află la început: când și cum trebuie pusă carnea, pentru a oferi un gust bogat?
Când se pune carnea în ciorbă și prin ce proces trebuie să treacă
Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când alegem să gătim o ciorbă de găină de țară, de exemplu, este să lăsăm carnea să fiarbă prima, înainte de a pune și restul ingredientelor.
Dacă avem la îndemână pasăre crescută sănătos, la curte, trebuie să știm că timpul de fierbere pentru a nu deveni carnea ațoasă este unul destul de măricel. Cel mai important lucru de care trebuie să ținem cont atunci când facem ciorba este să punem prima dată carnea la fiert.
Așa își va lăsa gustul și grăsimea în apa în care vor fierbe legumele și vor oferi un gust aparte față de ciorbele preparate în restaurante sau în comerț.
Când punem carnea la fiert, putem adăuga și un praf de sare, dar nu este indicat să exagerăm cu ingredientele, deoarece carnea le va absorbi în timpul procesului de fierbere. Spre final, fiecare gospodină își poate aroma ciorba după bunul plac, folosind condimentele lor preferate.
După ce a fiert carnea, se adună spumă cu ajutorul unei ustensile de lemn și se adaugă și restul ingredientele, dar nu deodată, ci treptat. Prima dată se pun legumele spălate și tăiate, iar mai apoi verdețurile care dau aromă mâncării.
Sursă text: Click.ro