Speranța și credința puternică sunt principalele două caracteristici care poartă multe persoane pe aleile înguste din Centrul Vechi al Capitalei, acolo unde forfota unei zone extrem de frecventate de turiști și de tineri pălește în fața liniștii din spatele zidurilor bisericii Sfântul Anton.
Se spune că dorințele cele mai arzătoare ale oamenilor se îndeplinesc după săvârșirea unui ritual pe care credincioșii trebuie să îl respecte cu sfințenie timp de nouă zile de marți consecutive. Oamenii se pot rugat, astfel, la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare și ăși pot regăsi speranța și liniștea sufletească, pierdute din diverse motive.
În cea de-a zecea zi de marți, în semn de mulțumire, credincioșii obișnuiesc să aducă la biserica ulei, făină și pâine. Aceste alimente sunt sfințite de preoți și împărțite, mai apoi, la 9 persoane nevoiașe.
Biserica Domnească, aşa cum se numea în trecut, era locul în care domnitorii Ţării Româneşti erau încoronaţi. „Biserica a fost constuită de către Mircea Ciobanul şi putem spune că se aseamănă cu cea de la Curtea de Argeş. Aici erau încoronaţi domnitorii Ţării Româneşti“, precizează istoricul Dan Falcan, potrivit adevărul.ro.