Deși pare o problemă banală, utilizarea lichidului de parbriz de vară poate cauza neplăceri destul de mari în sezonul rece.
Nu este deloc amuzant pentru cei care se trezesc cu lichidul de parbriz înghețat, plus alte probleme care să știți că nu sunt deloc ușor de remediat, asta implicând costuri de manoperă, potrivit icars.ro.
În primul rând, nu este deloc precaut să plecați la drum, într-o zi geroasă de iarnă, cu instalația de spălare a parbrizului înghețată. Nu vă bazați pe faptul că se va dezgheța pe drum, odată cu încălzirea motorului.
Situația se complică atunci când realizați că s-au spart ”furtunașele” sau chiar vasul în care stă lichidul pentru parbriz, iar asta se întâmplă din cauza dilatației din timpul formării gheții, mai ales în cazul mașinilor mai vechi, care au furtunașele ”îmbătrânite”/rigide.
Proprietar de service: ”Să vedeți cum le dispare zâmbetul, când ne apucăm să demontăm furtunașele, pentru a le schimba, după ce s-au crăpat…”
Cu alte cuvinte, ceea ce poată să pară o banalitate, în realitate poate duce la probleme pe care sigur nu doriți să le întâmpinați. Celor mai noi într-ale șofatului le explicăm în vlogul de astăzi ce au de făcut și de ce poate întâmpla dacă nu scapă cât mai rapid de lichidul de parbriz de vară, uitat în sezonul rece în rezervorul specific al mașinii.