Ce face din gătitul peștelui o activitate provocatoare
Chiar dacă îți place peștele să-l gătești în propria bucătărie poate fi o activitate provocatoare. La mult timp după ce peștele a fost mâncat, oalele s-au spălat și farfuriile puse în mașina de spălat vase, mirosul de pește încă persistă. Poate fi suficient pentru a elimina chiar și pe cel mai devotat consumator de pește să-l gătească în mod regulat. Din fericire, bucătarii și-au dat seama cum poate fi gătit peștele fără a lăsa în urmă o duhoare care persistă zile întregi.
Cui se datorează mirosului de pește
O mare parte din mirosul de la gătitul peștelui se datorează metodei de preparare pe care o utilizați. Ca să scăpați de mirosul de pește începeți prin a schimba modul în care îl gătiți. Prăjirea poate cauza o problemă masivă de miros, dar alte tehnici, cum ar fi gătitul peștelui în folie sau hârtie, te pot scăpa de problemei. Neutralizarea mirosului înainte de gătit se poate face prin înmuierea peștelui în lapte sau o soluție de lămâie și apă.
Înmuiați peștele în lapte
Cea mai bună soluție, care vă va ajuta să nu mai miroasă în casă a pește după ce îl preparați: înmuiați peștele în lapte timp de 20 de minute înainte de a îl găti. Clătiți-l bine cu apă rece. Nu trebuie să vă îngrijoreze gustul pe care îl va avea în urma acestui proces, va fi la fel de bun.
Dacă este prea târziu și casa ta începe să miroasă, amestecați oțetul și apa și lăsați-l să fiarbă câteva minute. De asemenea, puteți adăuga batoane de scorțișoară sau uleiuri de lavandă pentru o atmosferă mai plăcut parfumată. Astfel, veți scăpa de mirosul de pește!
Important! Pregătiți-vă casa înainte de gătirea peștelui, închizând ușile din interior pentru a împiedica mirosul să se răspândească și în dormitoare, dar deschideți ferestrele și ușile din bucătărie pentru a permite aerisirea mirosului. Și asigurați-vă că aruncați orice resturi de pește cât mai rapid pentru a preveni orice miros persistent.
Sursă text: Click.ro