Orezul este o sursă bogată de carbohidrați, principala sursă de combustibil a organismului. Carbohidrații vă pot menține energic și satisfăcut și sunt importanți pentru alimentarea exercițiilor fizice.
Orezul brun, în special, este o sursă excelentă de mulți nutrienți, inclusiv fibre, mangan, seleniu, magneziu și vitaminele B. Asta în timp ce, orezul alb este ușor de digerat, are un conținut scăzut de fibre și, dacă este gătit și servit corect, este puțin probabil să provoace tulburări gastrice. Poate fi o includere utilă pentru cei care suferă de arsuri la stomac sau greață, precum și în timpul crizelor asociate cu afecțiuni precum diverticulita și boala Crohn.
5 metode prin care nu ți lipește orezul
Spălați orezul înainte
Spălarea orezului înainte de a fi gătit îndepărtează excesul de amidon care se lipește de exterior. Dacă faceți acest lucru, orezul nu se va lipi și nu va deveni lipicios în timpul gătitului. Este bine să îl speli cam de trei ori și vei vedea că de fiecare dată este și mai curat. Odată ce apa a dat în fiert, puteți adăuga orezul.
Adăugați ulei
Turnați câteva linguri de ulei de măsline în cratița cu apă. Este trucul perfect pentru a împiedica orezul să se lipească de fundul vasului. Și, culmea, uleiul îmbogățește foarte mult și aroma preparatului.
Aveți grijă la timpul de preparare
Trebuie să lăsați urezul între 20 și 25 de minute pentru a se găti bine. Este esențial să verificați constant starea orezului, deoarece fiecare tip de orez necesită o metodă de gătire diferită. De exemplu, orezul brun are nevoie de două ori mai mult timp pentru a fi gătit.
Adăugați puțină lămâie!
Datorită acidului citric din lămâie puteți împiedica orezul să se lipească de fundul cratiței. Tot ce trebuie să faceți este să puneți sucul unei lămâi proaspăt stoarse chiar înainte de a pune orezul la fiert. Lămâia va avea același efect ca și uleiul de măsline, iar orezul nu se va mai lipi.
Sursă text: Click.ro