Nu îți dai seama despre ce este vorba? Normal! Sunt obiecte pe care nu le consideri atât de importante și îți este greu să te gândești că invitații tăi le vor observa. Dar privirea critică a multor persoane care îți calcă pragul este usturătoare uneori, așa că ar fi bine să fii mai atent/ă de acum înainte, scrie Divahair.ro.
Papucii uzați
Nu este indicat să le oferi vizitatorilor papucii de casă pe care tu îi porți cei mai des. E de înțeles că nu poți renunța la ei dacă i-ai avut în picioare în multe momente importante ale vieții, dar păstrează-i pentru tine. În plus, nu este igienic să împarți astfel de obiecte atât de personale. Când deschizi ușa cuiva, ai face bine să ții ascunși botoșeii uzați. Oferă-le oaspeților tăi încălțări care arată bine și sunt extrem de curate. Poți cumpăra o pereche de papuci pe care să o folosești doar în astfel de situații.
Resturile de săpun din savonieră
Poți face economie la acest capitol când ești doar tu cu tine. Este deranjant pentru un musafir să vadă că a dat peste o gazdă care nu îi pune la dispoziție un săpun întreg. Dacă ai consumat mai mult de jumătate din el, ar trebui să îl înlocuiești cu unul nou. Așa eviți să îți creezi o imagine proastă în ochii oaspeților tăi. Dacă folosești săpun lichid, poți opta pentru un recipient opac, astfel încât să nu se vadă cât de plin este. Dar în cazul celui solid, nu ai cum să maschezi gradul de utilizare.
Husele de canapele/scaune/fotolii
Aceste accesorii pentru locuințe sunt învechite și tot mai multă lume fuge de ele. Dacă nu vrei ca musafirii tăi să creadă că ești „demodat/ă” sau „obsedat/ă de curățenie”, ai face bine să nu mai ții canapelele și fotoliile în huse. În prezent, producătorii de mobilă folosesc țesături rezistente la pete și nu mai trebuie să îți faci griji că poți murdări obiectele pe care te așezi.
Vasele cu smalțul ciobit
Nu te va judeca nimeni dacă vei recunoaște că folosești oalele și cratițele pe care le-ai moștenit de la mama sau bunica ta. Dar dacă ele sunt uzate și au smalțul ciobit, ar fi indicat să le ții în dulap și să nu le scoți la vedere când ai invitați la masă. Este mai bine ca ei să nu știe în ce ai gătit, oricât de curat ar fi totul. Chiar dacă mâncarea este genială, tot vei primi o bilă neagră din partea lor pentru o greșeală de acest gen.
Cănile/castroanele ciobite/crăpate
Este greu să îți iei rămas bun de la ceașca preferată când s-a ciobit sau s-a crăpat. Dacă nu reușești să te desparți de ea, o poți folosi în intimitate, când nimeni nu te vede. În cazul în care vine cineva pe la tine, bine ar fi să ții porțelanurile sparte pe raft. Servește-le mâncarea și băuturile doar în vase impecabile, astfel încât să te aprecieze. Așa vei deveni o gazdă bună în ochii lor, fiindcă nu vor avea pentru ce să te critice.
Mătura veche
Magazinele sunt pline de produse și accesorii de curățat, așa că ai de unde alege. Varietatea de pe piață te poate scoate oricând dintr-o situație stânjenitoare. Musafirii nu vor înțelege de ce ai în continuare o mătură veche, având în vedere că modelele noi au și o coadă mai lungă. De ce să te apleci de fiecare dată când vrei să faci puțină curățenie? Poate ție nu ți se pare o problemă, dar ceilalți vor judeca puțin alegerea, chiar dacă nu vor spune asta cu voce tare.
Prosoapele de bucătărie uzate
Prosopul nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie, dar ar fi mai bine să nu îl ai dacă arată ca o cârpă de praf. Orice obiect din încăperea unde se gătește și se mănâncă trebuie să fie impecabil. În toate magazinele, supermarketurile, piețele și pe toate site-urile de profil găsești prosoape de bumbac perfecte pentru bucătăria ta. În plus, ele sunt calitative și dacă au prețuri mici. Trebuie să fii atent/ă la astfel de detalii înainte să inviți pe cineva la masă.
Lenjeriile de pat care au fost spălate de prea multe ori
Felul în care arată patul tău poate spune multe despre atitudinea pe care o ai față de casa ta. Este normal ca lenjeriile ieftine și de proastă calitate să înceapă să se degradeze după câteva spălări. Ca să îți surprinzi invitații într-un mod plăcut, poți face o investiție pe termen lung. În loc să arunci banii pe multe lenjerii ieftine, poți lua mai puține, dar bune. Așa nu îți va fi jenă când prietenii vor rămâne la tine peste noapte.
Folia de protecție de pe anumite obiecte
Unii oamenii au tendința de a avea o grijă exagerată față de produsele nou cumpărate. Cei din jur se vor uita dubios la tine dacă ții telecomanda de la televizor în ambalajul transparent după ce ai cumpărat-o sau dacă nu îndepărtezi folia de protecție suplimentară de pe ecranul telefonului. Poți proteja obiectele prin felul în care le manevrezi – este suficient. Nu te mai stresa atât de tare!