1. Apropie-te de partener distantandu-te de traiul de zi cu zi
Impune-ti o regula pe care sa o respecti macar 15 minute pe zi! Nu vorbiti de nimic ce tine de traiul de zi cu zi, fie ca este vorba de serviciu, de treburile casnice, de probleme familiale sau de copii. Macar 15 minute pe zi, sau chiar mai putin aduceti-va aminte de ce faceati la inceputul relatiei sau purtati o conversatie amuzant, chiar facand putin misto de voi insiva.
2. Un film impreuna
Fiecare om simte nevoia, dupa o zi lunga de munca, sa “vegeteze” in fata unui ecran luminos cu imagini dinamice. Insa, deseori, se intampla ca, intr-o relatie de lunga durata, interesele sa devina tot mai diferite. In timp ce el se uita pe un canal de sport sau la stiri, ea stea pe Facebook. Putinul timp pe care il aveti impreuna, petreceti-l impreuna. Alegeti-va un film impreuna si puneti-va fie la calculator, fie la televizor, dupa ce ati culcat copiii (daca aveti), si bucurati-va impreuna de actiune, nu separat.
3. Nu-i mai atrage atentia spunand “Auzi?”
“Auzi, poti cumpara tu paine cand te intorc acasa?” sau “Auzi, du si tu gunoiul ca sta sa dea pe afara” – iata doua rugaminti care contin modul de exprimare al multor persoane implicate in relatii de lunga durata, atunci cand se adreseaza partenerilor. Dar “auzi” nu este un apelativ demn pentru persoana iubita. Revino la apelativul pe care-l rosteai cand erati mai pe la inceputul relatiei: “Scumpule”, “Draga”, “Iepuras”, “Grasule” sau “Baby”, indiferent care este acesta, ar trebui sa fie apelativul potrivit pentru persoana iubita, pentru ca denota, dincolo de toate, iubire si tandrete.
Citeşte articolul integral pe lyla.ro.