Pentru a recupera banii, Ministerul de Interne a vrut să-i execute silit pe moștenitorii lui Alexandru Vișinescu, dar nu i-a găsit, potrivit Realitatea Plus.
În anul 2016, după ce sentința lui Vișinescu a rămas definitivă, Ministerul Finanțelor a achitat toate despăgubirile către trei părți civile din dosarul torționarului. Imediat după, autoritățile au început procedurile pentru recuperarea banilor de la condamnați. Moartea torționarului a complicat însă situația.
Ministerul a început atunci să-i caute pe moștenitorii acestuia. Procedurile au fost însă în zadar. Inițial, reprezentanții instituției au încercat să forțeze deschiderea succesiunii după care au identificat un număr de 9 persoane fizice, posibili moștenitori ai acestuia. Niciunul nu și-a asumat însă succesiunea, așa că moștenirea fostului ofițer de securitate a rămas vacantă.
Potrivit normelor legale, întreaga avere a lui Vișinescu a revenit apoi municipalității. Astfel că, următorul pas a fost ca MAI să solicite Primăriei Municipiului București, în calitate de moștenitor legal, să achite cota parte. Între timp, s-a făcut și un bilanț al moștenirii torționarului Vișinescu: un apartament în Sectorul 1 al Capitalei, evaluat la peste 180 de mii de lei, și câteva bunuri mobile.
Judecătorii au stabilit însă ca municipalitatea să plătească doar suma pe care o poate obține de pe urma apartamentului lui Alexandru Vișinescu. Decizia nu este definitivă, însă până în acest moment nu a fost atacată cu apel de niciuna din părți.
Alexandru Vișinescu a fost trimis în fața instanței după ce anchetatorii au identificat 138 de deținuți care au trecut prin Penitenciarul Râmnicu Sărat în perioada în care acesta a fost comandant. Doisprezece deținuți politici și-au pierdut viața, în acest interval.