Potrivit unor surse din anchetă, citate de Realitatea Plus, unora dintre pacienți li s-ar fi dat medicamente astfel încît să se simtă mai rău și să ajungă în situația de a avea nevoie de aceste dispozitive.
Vineri dimineață, procurorii și polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice au făcut descinderi în 4 județe, pentru anihilarea unei rețele specializate în falsuri medicale, luare și dare de mită.
Una dintre suspiciuni este aceea că cei implicați montau pacienților defibrilatoare și stimulatoare cardiace recuperate de la pacienți decedați, dar facturate la prețuri de dispozitive noi, potrivit surselor judiciare. Aceleași surse, citate de Realitatea Plus, susțin că circa 170 de pacienți au beneficiat de aparatele medicale refolosite.
Sunt vizați medici de la instituții de renume, precum Spitalului Militar "Regina Maria" din Brașov și Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași.
"Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul PÎCCJ - SUPC, polițiști din cadrul I.G.P.R. - Direcția de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Investigații Criminale, I.P.J. Brașov, Iași, Neamț și Suceava, pun în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară pe raza judeţelor Brașov, Iași și Neamț, la sediile sociale ale unor firme specializate în distribuirea de aparatură medicală, la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau imobile deținute de aceștia", a comunicat Ministerul de Interne.