Evită consumul excesiv de ceai cu cel puțin o oră înainte și după mese. Cafeina din ceai și cafea stimulează sistemul nervos central al organismului. Ceea ce poate duce la o dependență fiziologică nedorită.
De ce specialiștii recomandă să eviți ceaiul cu lapte
Unul dintre principalele motive pentru care este recomandat să eviți consumul excesiv de ceai cu lapte se datorează faptului că împiedică absorbția de fier. Băuturile care conțin cofeină, cum ar fi ceaiul, leagă fierul alimentar și îl fac indisponibil.
Băuturile cu cofeină conțin taninuri. Acestea pot împiedica absorbția fierului în organism. Taninurile se leagă de fierul din stomac, ceea ce duce la deficiență de fier și la afecțiuni precum anemia. În plus, consumul excesiv de cafea și ceai ridică tensiunea arterială și provoacă nereguli cardiace.
Consumul mare de cafeină pe termen lung poate provoca insomnie, nervozitate și creșterea ritmului cardiac. De asemenea, există o cauzalitate între dozele mari de cafeină consumate și durerile de cap, anxietatea sau durerile în piept.
Cercetătorii au descoperit că dacă adaugi lapte de origine animală în ceai, acestuia i se diminuează beneficiile. Acest lucru se întâmplă deoarece sunt blocați nutrienții din ceai. Se pare că de vină este oxidul, de fapt cazeina, adică proteina din lapte. S-a constatat că și proteinele din laptele de soia au acelasi efect, de blocare a nutrientilor din ceai.
Consumul recomandat de cafeină
Este recomandat un aport zilnic de cofeină de 300 mg. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, o porție de 150 ml de cafea preparată conține între 80 și 120 mg de cafeină.
În timp ce cafeaua instant are între 50 și 65 mg. În mod similar, o porție de ceai conține între 30 și 65 mg de cofeină. Înțelegerea acestor cifre te poate ajuta să îți gestionezi eficient consumul de cofeină.
Leacuri cu flori şi frunze de liliac: 4 probleme de sănătate extrem de supărătoare, ce pot fi ameliorarte. Cu siguranță nu știai despre ele!
Cele mai bune ceaiuri și beneficiile lor
Specialiștii recomandă să eviți ceaiul cu lapte, dar dacă îți place să consumi ceai sau ai un ritual în jurul ceaiului, poți alege alte arome sănătoase. Ceaiurile au multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi efectele calmante sau întărirea sistemului imunitar. De asemenea, te pot ajuta la arderea caloriilor în exces.
Ceaiul de ghimbir acționează ca un antibiotic natural asupra organismului tău. Acesta funcționează ca un agent anti-inflamator. Iar dacă te confrunți cu dureri de cap, consumul de ceai de ghimbir te poate ajuta să scapi de ele, natural și rapid.
Citește continuarea aici