''Există numeroase probleme'' în SUA, a dat asigurări Putin, adăugând că, ''în acest context, mulți au recurs la metode dovedite constând în deturnarea atenției alegătorilor de la problemele lor'', scrie Agerpres.
''Cum se procedează ? Trebuie, de exemplu, inventat un inamic și trebuie unită țara împotriva acestui inamic. Această carte este utilizată în mod foarte activ'', a explicat Putin într-o conferință de presă în marja summitului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) din Goa, în India.
Potrivit lui Putin, candidații au încercat mai întâi, în zadar, această strategie făcând din Iran ''un inamic'', după care s-au orientat către Rusia.
Moscova este acuzată de Washington că a orchestrat vaste piraterii informatice pentru a influența campania prezidențială din SUA.
Vicepreședintele american, Joe Biden, dădea asigurări vineri că țara sa ''îi va transmite un mesaj'' lui Vladimir Putin, pe care-l consideră responsabil de recentele piraterii informatice.
Kremlinul a replicat sâmbătă, denunțând nivelul de ''agresivitate'' fără precedent al SUA, în timp ce ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a apreciat miercuri drept ''ridicole'' acuzațiile Washingtonului.
''Sper că, după ce se vor termina aceste dezbateri și această perioadă dificilă din viața politică americană, va fi posibilă restabilirea relațiilor dintre Rusia și SUA'', a declarat duminică președintele rus.''Păcat că, din cauza problemelor lor de politică internă, sunt sacrificate relațiile ruso-americane'', a adăugat el cu regret.
Rusia este acuzată în SUA că vrea să-l favorizeze pe candidatul republican, Donald Trump, care a făcut declarații elogioase la adresa lui Vladimir Putin și a pledat pentru relații mai bune cu Moscova.
Relațiile dintre SUA și Rusia trec printr-o perioadă de mare răceală, din cauză că cele două țări nu reușesc să se înțeleagă pentru a găsi o soluție la conflictul din Siria și la situația din Ucraina.