Un american plonjează în apele de pe terenurile de golf din Florida și recuperează mingile, pe care le curăță și le vinde. Ideea i-a adus milioane de dolari, scrie directmatin.fr, potrivit Agerpres.
Glenn Berger a explicat într-un reportaj difuzat pe Caters TV că a început să facă acest lucru acum aproape 15 ani, când era în șomaj tehnic.
A îmbrăcat un costum de scufundări, și-a luat masca și tubul de respirat și a intrat în apă să pescuiască mingile de golf pierdute. El afirmă că a recuperat în total între 1,3 și 1,7 milioane de mingi anual, pe care le-a curățat chimic și le-a vândut administratorilor de terenuri de golf.
Știind că prețul unei mingi "readuse la viață" este de un dolar, se pare că Glenn a adunat o mică avere de-a lungul timpului datorită contractelor semnate cu câteva zeci de terenuri de golf din Florida, informează Tampa Bay Times.
Însă această activitate, oricât de profitabilă și originală ar fi, presupune și unele riscuri. Glenn Berger spune că a găsit de toate în apele din Florida: bineînțeles mingi de golf, dar și cărucioare pentru acest sport, carcase de păsări și mașini de tuns iarba. Americanul s-a aflat în adâncuri alături de pești și broaște țestoase și uneori de aligatori și șerpi. Sunt pericole despre care nu îi place să vorbească.
Este important ca el să știe unde să caute. Pe terenurile de golf mai puțin cunoscute vin jucători mai puțin experimentați, prin urmare mai înclinați să arunce mingile în apă. Dar și cele mai prestigioase terenuri sunt atractive pentru inventivul american fiindcă jucătorii folosesc de cele mai multe ori mingi de calitate mai bună și, ca atare, mai scumpe. Mai ales că talentul nu este obligatoriu. Printre ele se află cunoscutul teren TPC Sawgrass, care găzduiește Players Championship, cu faimoasa sa gaură 17, numită "The Island Green". Este un spațiu acvatic în care se pierd anual nu mai puțin de 100.000 de mingi, lansate de jucători de golf în căutarea performanței.